Editörün Seçtikleri Parlak beyaz ışık hormonları etkiliyor

Parlak beyaz ışık hormonları etkiliyor

02.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaratıcılığın adı: Parlak-Seksi-Trendi

Parlak beyaz ışık hormonları etkiliyor


     

     CALIFORNIA Üniversitesi'nden Dr. Daniel F. Kripke başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirilen araştırmada, güneş doğmadan parlak beyaz ışığa maruz kalmanın, erkeklerde testosteron hormonunu yüzde 69 oranında artırdığı saptandı. Parlak ışık kadınlar üzerinde ise yumurtlama periyodunu regüle eden bir etki yarattı.
     
     

     Klasik filoloji eğitimini sanatla bütünleştiren Nihal Güres, açtığı sergiyle büyük ilgi topladı. Taksim Sanat Galerisi'nde 18 Nisan'da açılan ve bugün sona erecek olan "Parlak - Seksi - Trendi" adlı sergi, Güres'in yaratıcılığını gözler önüne seriyor.
     Yağlıboya, karışık teknik, kolaj ve çok katlı çalışmalarıyla dikkat çeken Güres, "Sanata âşığım. Bunu bir iş olarak görmüyorum" dedi. İ.Ö. 1. yüzyılda yaşayan Romalı şair Catullus'un "Senden başka kimseye varmam diyor sevdiğim, luppiter bile olsa. Ama bir kadının ateşli âşığına söylediğini rüzgâra ve akan suya yazmalı" dizelerinden ilham aldığını söyleyen Güres, sergisinin ismini de şöyle açıkladı: "Sanatın yaşamıma verdiği parlaklıktan dolayı parlak. Sanatın insana kattığı canlılık ve seksilikten dolayı. Yüzyıllar geçse de sanat yapısının eskimemesi nedeniyle trendi."
     
     KANAL D'nin, sunuculuğunu Kenan Işık'ın üstlendiği rakipsiz yarışma programı "Kim 500 Milyar İster"in çarşamba akşamı yayımlanan bölümü, AB sosyoekonomik statüde yüzde 9.0 reyting ve 25.6 izlenme payına ulaşıp günü birinci bitirdi.
     


YAŞAM


SARS vites büyüttü
Everest gezi parkuru oldu
Kendi gitti kurtçukları kaldı yadigâr
Kızgın babunların 'şanlı kalkışması'
En iyisi 'ters' tarafa kaçın!
İbo'yu unuttuğu defteri kurtardı
Arabayı fazla itince...
Hamile kadına 2 gün eziyet
Otistik dâhiler
Yaz gelmeden meyveleri geldi
kısa kısa..

Yazarlar