Editörün Seçtikleri Pazar keyfi...

Pazar keyfi...

01.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazar keyfi...

Pazar keyfi...


       Pazar sabahlarının ayrı bir yeri var. Uzun süren kahvaltı keyfi, okunacak bir sürü gazete ve ekleri... Bütün ailece bir arada olunabilecek güzel ve uzun bir zaman... Pazarları güne geç başlandığından kahvaltı da geç saatte hazırlanıyor, öğle yemeği ile birleşiyor. Bu nedenle de sofraların daha zengin olmasına özen gösteriliyor. Biliyorsunuz, artık birçok yer pazar günleri birbirinden zengin mönülerin olduğu “brunchölar düzenliyor. Bazen iş görüşmeleri bile böyle ortamlarda yapılıyor. Yani bir taşla birkaç kuş. Gerçi ekonomik olarak bütçesine güvenenlerin işi ama yine de ben sözünü etmek istiyorum. Çünkü bu “brunch" işinin rekabet boyutları gittikçe artıyor. Özellikle yabancılara hitap eden oteller veya mekânlar bir çeşit promosyonla destekleyerek tanıtımlarını yapıyorlar.
       Bunlardan biri de Hyatt Regency İstanbul. Otelin Agora salonunu pazar günleri minik bir çarşı gibi düzenliyorlar. Burada bir tür Kapalıçarşı atmosferi oluşturmaya çalışıyorlar. Çini, kilim, takı, aksesuar gibi alışverişlerin yapılabildiği bu tezgâhlar yemeklerine ara verenlerin ilgisini pek çekiyor. Tabii canlı müzik var. Çocuklar için özel bir oyun alanı oluşturulmuş. Çizgi film, oyuncaklar, minyatür bir çocuk parkı. Bu çocuklu aileler için çok çekici bir durum tabii.
       Köşeyi ilgilendiren şey daha çok büfenin zenginliği. “Aman, sadece kuş sütü eksik kalsın" diyerek tam 101 çeşit yiyecek koymuşlar büfelerine. Dönüşümlü olarak Fransız ve İtalyan mutfaklarından yemekler hazırlayan bir aşçıyla birlikte, ızgara, omlet, krep gibi sıcak yenen yemekleri talep üzerine yapan diğer bir usta da hazırda bekliyor. Bu kadar çok yiyecek olunca da insanın kafası karışıyor, bu da ayrı bir şey. Ama maksat bu tatil gününde misafirler bir taraftan gazetelerini okusun, bir taraftan da yemek işini uzun tutsun olunca sorun olmuyor belki de. Çıkışta size istediğiniz zaman gitmeniz için bir sinema bileti hediye ediyorlar. Diyorum ya, çok iddialılar...

GÜNÜN YEMEĞİ

       Mozaik pasta / 8 kişilik / Hazırlama süresi: 40’
       Malzemeler
       1 paket kakaolu puding, paket pötibör bisküvi, 2.5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yumurta
       Hazırlanışı
       Pudingi sütle karıştırarak 10 dakika kaynatın. Ateşten almaya yakın yağ ve yumurtayı ekleyin. Pudingin içine bisküvileri kırıp harmanlayın. Hazırladığınız bu karışımı bir jelatine dökerek silindir şekli verin. Buzdolabında soğumaya bırakın. 4 saat sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

       GÜNÜN MÖNÜSÜ
      
  • Kurufasulye
  • Pilav
  • Salata
  • Mozaik pasta

  • Yazarlar