Evcil Hayvan Plati Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Plati Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:13 | Son Güncellenme:

Akvaryumda balık beslemeyi hobi edinen bir kişi için ilk etapta bakımı kolay ve uyumlu balıklardan tercih yapılması gerekmektedir. Böyle balıklar akvaryumda sorun çıkartmayarak birbirlerine zarar da vermemektedirler. Akvaryumlar bulunduğu ortamın havasına hareketlilik kazandıran mekan unsurları olmaktadırlar. Plati balığı da dikkat çeken rengiyle akvaryumların göz alıcı canlılarından biri olarak ifade edilmektedir. Peki, plati balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, plati balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli bilgiler.

Plati Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Plati balıklarının vücutları yuvarlak bir yapıya sahip olmaktadır. Bu balıklara ateş balıkları adı verilmektedir.

Plati Balığı Nedir?

Plati balığı ateş kırmızısı rengiyle dikkat çeken bir balık olmaktadır. Bu balıkların en güzel görünüme sahip olanları kırmızı plati balıkları olmaktadır. Bu balıklar yaklaşık 2 yıl kadar yaşayabilmektedirler. Sakin tavırlı bir balık olan platiler akvaryum ortamındaki diğer canlılarla uyum içerisinde yaşayabilmektedir. Bu balıklar yosunlarla beslenmeyi sevmekle beraber hem etçil hem de otçul bir balık çeşidi olmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Plati balığının ana vatanı Orta Amerika ve tatlı sular olarak belirtilmektedir. Bu balıklar akvaryum içinde ortada yüzmeyi tercih etmektedirler. Bu balıkların boylarına bakılarak cinsiyetleri hakkında bilgi edinilebilir. Bu balıkların dişilerinde bulunan yüzgeçler üçgen biçiminde olmaktadır. Plati balıkları sürüler halinde dolaşan ve bitkisi bol olan akvaryumlarda yaşamaktan hoşlanan balıklar olmaktadır. Bu balıklar kendi boyunda olan diğer akvaryum balıkları ile barış içinde yaşmaktadırlar.

 

Yazarlar