Sağlık Pöç Nedir? Pöç Etinin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklarda Tavsiye Edilir?

Pöç Nedir? Pöç Etinin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklarda Tavsiye Edilir?

04.03.2021 - 14:07 | Son Güncellenme:

Türk Mutfağında yemeklerde et sıklıkla kullanılmaktadır. Çoğu zaman yemeklerin lezzetli olması açısından içerisine kuyruk yağı da konulmaktadır. Dananın kuyruk bölümüne pöç ismi verilmektedir. Bu kısımdaki etler çok lezzetli olması sebebi ile yemeklerde tercih edilmektedir. Pöç nedir? Pöç etinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklarda tavsiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pöç Nedir Pöç Etinin Faydaları Nelerdir, Hangi Hastalıklarda Tavsiye Edilir

Dananın kuyruk kısmında bulunan etler pöç olarak isimlendirilmektedir. Bu et lezzetli olması sebebi ile özellikle tencere yemeklerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun yanında pöç diğer etlere oranla çok daha uygundur. Bu sebeple çoğunlukla yemeklerde bu et kullanılmaktadır.

Pöç Nedir?

Pöç özellikle son zamanlarda daha sık duyduğumuz bir tabir olarak karşımıza çıkmaya başlamıştır. Pöç kısmı hayvanın lezzetli bölgelerinden bir tanesidir. Bu bölüm küçükbaş hayvanlarda bulunmaz. Büyükbaş hayvanlarda olan bir bölümdür. Dananın pöç kısmı çoğunlukla sakatat olarak da geçmektedir.

Pöç, dana ya da sığırın kuyruk bölümündeki etli kısma verilen isimdir. Özellikle haşlanıp suyundan çorba yapmak amacı ile sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bunun yanında yemeklerde de kullanıldığı zaman oldukça lezzetli olmaktadır.

Dananın pöç kısmı kolajen bakımından da çok zengindir. Bu sebeple de insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Büyüme çağında olan çocuklar açısından oldukça faydalı bir besindir. Pöç kısmı hayvanların sürekli hareket eden bir bölgesi olması sebebi ile burada sinirler ve kaslar oldukça fazladır. Bu nedenle de diğer etlere oranla pişmesi biraz daha uzun sürebilmektedir.

Pöç Etinin Faydaları Nelerdir; Hangi Hastalıklarda Tavsiye Edilir?

Haberin Devamı

● Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı bağışıklığın güçlü olmasını sağlamaktadır.
● Kalsiyum açısından zengin olması sebebi ile gelişme çağındaki çocuklar için oldukça faydalıdır.
● Çocukların boylarının uzamasına yardımcı olmaktadır.
● Tüm bireylerde kas, kemik ve kıkırdak dokuların sağlıklı olmasına yardımcı olur.
● D vitamini bakımından oldukça zengindir.
● Dizlerde meydana gelen kronik ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
● Tırnak kırılmalarını engeller. Saç sağlığına faydalıdır.
● Menisküs rahatsızlıklarında tedaviye yardımcı olur.
● Bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlaması sebebi ile hastalıklara yakalanma riskini de azaltmaktadır.
● Kemiklerde meydana gelen kırılma durumlarının hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır.
● Kalp sağlığının ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.
● İlerleyen yaşlarda vücutta kolajen üretimi oldukça azalır. Pöç kolajen açısından zengin olması sebebi ile vücutta üretilen kolajen miktarını artırmaktadır.
● İleri yaşlarda hafızanın zayıflamasını da engellemektedir.
Pöç büyükbaş hayvanların hem en faydalı hem de en lezzetli bölgesidir. Günümüzde çoğu lüks restoranda da bu bölgenin sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Fiyat olarak da uygun olması sebebi ile evlerimizde de kolaylıkla pişirebileceğimiz bir besindir.

 

 

Yazarlar