Güzellik Portakal Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

Portakal Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

26.08.2021 - 11:56 | Son Güncellenme:

Kış meyvelerinden biri olan ve içerdiği c vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren portakalın sağlık üzerine olan faydaları oldukça fazla olmaktadır. Portakal sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde tüketimi de bir hayli fazla olan bir meyve olarak belirtilmektedir. Piyasada portakaldan yararlanılarak yapılan pek çok cilt bakım ürünleri bulunmaktadır. Sahip olduğu hoş koku insanlar tarafından bu ürünleri tercih edilebilirliğini arttırmaktadır. Peki, Portakal yağı nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır? İşte, portakal yağı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgileri derledik.

Portakal Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır

Portakal yağı, adından anlaşılacağı üzere portakal meyvesinden yapılmaktadır. Esansiyel bir yağ çeşidi olarak değerlendirilmektedir. Portakal yağı son zamanlarda oldukça fazla kullanılan yağ çeşitlerinden biri olmaktadır.

Haberin Devamı

 Portakal yağı Nasıl Yapılır?

 Portakal yağı, portakal meyvesinin kabuklarının soğuk sıkım olarak adlandırılan birtakım teknik işlere maruz kalması ile elde edilmektedir. Ev ortamında bu yağ elde edilecekse doğranan portakal kabuklarının susam yağının içerisinde cam bir kavanozda bekletilmesi gerekmektedir. Hiç güneş almadan 3 gün boyunca bekletilerek yağ hazır hale gelmektedir.

 Portakal Yağı Nerelerde Kullanılır? 

 Portakal yağının kullanım alanları şu şekilde olmaktadır:

 - Saç ve saç derisi bakımında kullanılır.

 - Cilt bakımında kullanılır.

 - Nemlendirici olarak kullanılır.

 - Eklem ağrıları için kullanılır.

 - Karın bölgesinde bulunan yağların yakmada kullanılır.

 - Boğaz ağrısının tedavi edilmesinde kullanılır.

Haberin Devamı

 - Selülitlerin görünümünü iyileştirmek için kullanılır.

 - Sivilce tedavisinde kullanılır.

Yazarlar