Hamilelikte Saç Mezoterapisi Ve Benzeri İşlemler Uygulanabilir mi?

Saç mezoterapisi ile saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral gibi gerekli faktörler, saçlı derinin içerisine enjekte edilir. Saç Mezoterapisi ile kıl köklerinin beslenmesine yardım eden vitaminlerin, antioksidanların ve kan dolaşımını sağlayan ilaçların direkt olarak kıl köklerine transfer edilmesidir.

Mezoterapi ile saç dökülme sorunu kontrol altına alınarak durdurulur. işleminin sonuçları kalıcı olmaktadır.

Saçın ihtiyaçlarına ve kişisel özelliklere göre seans sayısı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilmektedir. 6-10 seans arasında saç dökülme sorunu kalıcı olarak çözülmektedir.

Haberin Devamı

Saçların gelişimi için gereksinim duyulan eksiklerin karşılanması ile daha dolgun, daha sağlıklı, daha hacimli ve daha parlak saçlara sahip olmak mümkün olmaktadır. Saç mezoterapisinin herhangi bir kalıcı yan etkisi yoktur.

Bu tedavi yöntemi kadınlara ve erkeklerde aynı başarı oranlarında uygulanmaktadır. Saç dökülme yöntemlerine göre saç mezoterapisinin üstünlüğü ise ilaçların daha küçük dozlarla bölgesel olarak uygulanmasıdır.

Hamilelik döneminde mezoterapi uygulanabilir mi?

Gebelikte saç kayıpları, gebelik ile ilgili belirtiler arasındadır. Saç dökülmeleri meydana gelen hormonal değişimler sebebiyle normal kabul edilen ancak anne adaylarını rahatsız eden bir sorundur. Bu sebeple de hamile olan anne adaylarının bir kısmı gebelik sırasında saç mezoterapisi yaptırmak isteyebilir.

Ancak gebelik süreci boyunca mezoterapi uygulanması sakıncalıdır. Bu sebeple saç dökülmeleri doğumdan sonra da devam ederse, o zaman yaptırılması düşünülmelidir.

Gebelik sırasında prp yöntemine başvurulabilir. Ancak bu yönteme başvurmak için de mutlaka kadın doğum uzmanından izin almak gereklidir. Saç dökülmesi çok ciddi boyutlarda değil ise, prp işlemi de doğum sonrasına ertelenmelidir.

Saç Mezoterapisinin Uygulanamayacağı Diğer Durumlar:

  • Felç geçirmiş hastalar,
  • Şeker hastası olan kişiler,
  • Kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler,
  • Kanser hastası olan kişiler,
  • Herhangi bir kalp rahatsızlığı olan kişiler,
  • Böbrek yetmezliği olan kişiler, için saç mezoterapisi uygulanmaz.