Sağlık Protein Tozunun Faydaları Nelerdir? Fazla Proteinin Zararları Var Mıdır?

Protein Tozunun Faydaları Nelerdir? Fazla Proteinin Zararları Var Mıdır?

24.02.2021 - 13:34 | Son Güncellenme:

Protein tozu sporcuların en fazla kullandığı gıda takviyelerinden bir tanesidir. Protein tozunun birçok faydası bulunmaktadır. Bu durum tartışmalı bir konudur. Protein tozu faydaları internette en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Protein tozu ile ilgili pek çok kişinin ön görüsü bulunmaktadır. Özellikle ilk defa protein tozu kullanacak kişiler faydalarını merak etmektedirler. Peki, protein tozunun faydaları nelerdir? Fazla proteinin zararları var mıdır? İşte protein tozu ile ilgili her şey.

Protein Tozunun Faydaları Nelerdir Fazla Proteinin Zararları Var Mıdır

 Protein tozunun kaslara pek çok faydası olduğu bilinmektedir. Kanıtlanmış olan birçok faydası vardır. Protein tozu özellikle spor yapan kişiler arasında daha fazla yaygın kullanılır. Kemik sağlığına da etki eden bir gıda takviyesidir.

Haberin Devamı

 Protein Tozu Faydaları Nelerdir?

 1) Kas Kaybını Önler

 Protein tozunun en önemli faydaları arasında kas kaybını önlemesi olarak bilinmektedir. Özellikle ağırlık çalışarak kas yapma ve vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerin protein tozu tüketmesi önerilmektedir. Bu spor esnasında kaslar ağır tahribata uğrar ve kasların onarılması için mutlaka proteine ihtiyaç vardır. Protein tozu da kasların ihtiyaç duyduğu tüm proteini sağlar. Kas kaybını böylece önlemiş olur.

 2) Kemikleri Güçlendirir

 Kemikler için en önemli şey kalsiyumdur. Günlük olarak kalsiyumu yeterince almak kemik sağlığı açısından son derecede önemlidir. Protein tozunda ise günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılayacak olan bileşenler bulunmaktadır. Bu şekilde protein tozu tüketerek günlük olarak kalsiyum miktarınızı alabilirsiniz. Böylece kemiklerinizi daha da güçlü hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 3) Kas Onarımını Destekler

 Yapılan araştırmalar sonucunda protein tozunun kas yapmaya oldukça fazla faydası olduğu ispatlanmıştır. Özellikle spordan önce ya da sonra içeceğiniz protein tozu ile birlikte kas yapma hedefine de daha hızlı kavuşmanızı sağlamaktadır. Kasların korunmasını sağlayarak egzersizden sonra oluşabilecek her türlü kas kaybını önlemektedir. Kasların onarımına yardımcı olduğu gibi kasların daha da hızlı gelişmesini sağlar.

 4) Vejetaryenlerin Protein Alımına Destek Olur

 Vejetaryenler özellikle hayvansal gıdalar tüketmemektedir. Bunun sonucunda ise yeterli derecede protein alamamaktadırlar. Bundan dolayı protein tozu tüketerek vejetaryenler için protein ihtiyacı karşılanmış olur.

 Fazla Proteinin Zaraları Var mıdır?

 Her şeyin elbette ki fazlası zarardır. Fazla protein de vücuda pek çok olumsuz faydası vardır. Bundan dolayı proteini yeterince dozunda alınması gerekmektedir. Özellikle aşırı derecede protein almak ve protein tozu kullanmak kalp krizine neden olabilmektedir. Bundan dolayı proteini dozunda alınması son derecede önemlidir. Ayrıca fazla protein bağımlılık etkisi de yaratabilmektedir. Vücudun uygun olacağı şekilde protein alınması şarttır.

Yazarlar