2022: Sürprizlerin ve cesaretin yılı

Bu yıl gökyüzü hemen her konuda yenilik ve sürprizler içeriyor. 2020 yılında başlayan döngüler artık daha hızlı adımlar atabileceğimiz fırsatlara işaret etmekte. Fırsatları ve gelişmeyi açıklayan Jüpiter önce Balık burcunda kalacak ve 11 Mayıs’ta daha fazla aksiyon vadettiği Koç burcuna ilerleyecek. Eğer bu yılı iyi planlamak isterseniz, aşağıda söz ettiğim koşullara bir göz atmanızda fayda var.

11 Mayıs’a kadar olan dönemde bazı yalpalamalar, değişkenlik ve daha çok hassasiyetlerin öne çıktığı günlerde olacağız. Bu süreçte Balık burcundaki Jüpiter hayal gücü ve sezgilerle çalışanlar, sanat ve insana, anlayış ve yardımlaşmaya yönelik konular için son derece verimli koşullar getirmekte. Bu dönemde 12 Nisan ve çevresine dikkat edelim. Yan yana gelen Jüpiter ve Neptün herkesi birden ilgilendiren insani konulara, ruhsal ve dini eğilimlere ve aynı zamanda yardımlaşma, merhamet ver sosyal vicdanımız gibi evrensel temalara vurgu yapmakta. Aynı zamanda bu dönemde, ekonomiyi ve fiyatları ilgilendiren alanlarda aşırı şişme ve yükselen spekülatif işlemler görebiliriz.

Haberin Devamı

Hemen arkasından 30 Nisan’da Boğa burcunda bir Güneş tutulması meydana gelecek. Ay düğümleri Ocak ayından itibaren Boğa-Akrep eksenine geçeceği için, 2022-2023 döneminde tutulmaların bu burçlarda olacağını göreceğiz. Bu eksen ekonomi, değerler, istikrar ve birikimlerimiz açısından çok önemli gündemlerin hayatımızı işgal ettiğini gösteriyor. Böyle bir dönemde güven ve istikrar arzusu daha fazla güç kazanırken, ani dalgalanmalar ve sürprizler de gündemimizi yakından şekillendirecek. Dolayısı ile genel olarak parasal alanda, birikimlerimizi değerlendirme yolunda daha farklı bir yol ve yeni olanaklar keşfetmek durumunda olacağız. Genel olarak bakıldığında Nisan-Kasım arasındaki 6 aylık dönemde daha yapıcı ve inşa edici olabiliriz.

11 Mayıs sonrasında ise, ilk etapta 28 Ekim’e kadar sürede yenilikler, cesaret ve daha fazla risk alacağımız konular öne çıkmakta. Bu dönemde kendilerine güvenenler, yeni işlere girişenler açısından yepyeni koşullar ve gelişme olanaklar var. Özellikle 29 Mayıs civarına dikkat edelim. Mayıs’ın son günleri ve Haziran’ın ilk günlerinde daha yüksek bir heyecan, enerji ve girişim isteği görebileceğiz.

20 Ağustos’tan hayatımıza giren yeniliklere, değişikliklere özellikle dikkat edelim. Bu dönemde hayatımızda çok fazla hareket, iletişim, görüşme ve zihinsel açıdan bizi uyaran koşulların gündeme geldiğini göreceğiz. Ancak 30 Ekim sonrasında çok daha özenli, sakin ve soğukkanlı olmalıyız. Zira bu tarihten sonra geri gitmeye başlayan Mars pek çok işi tekrar yapmamıza, bazı sürtüşmelere ve anlaşmazlıklara neden olabilir. Mars geri giderken yeni işlere başlamak yerine, bir süre için beklemede kalmak, aceleci adımlar atmamak çok doğru olacak.

Haberin Devamı

Nitekim, 25 Ekim’de Akrep burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması oldukça karışık, kimi zaman kısıtlayıcı olan, güç ve mücadele gerektiren koşullar getirmekte.

Öyle gözüküyor ki, 2022 yılının Kasım’a kadar olan bölümünde daha yapıcı adımlar atabilir ve özellikle de 11 Mayıs sonrasında adımlarımızı hızlandırabiliriz. Ancak 30 Ekim ile birlikte, daha fazla kaynama, zorunlu ve aniden gündemimize gelebilecek dışsal etmenler yüzünden bazı huzursuzluklar, yenilenme gereği gündeme gelebilir.

Yeni yılın tüm okuyucularımıza başta sağlık olmak üzere, daha huzurlu, keyifli ve başarılı zamanlar getirmesini dilerim.

R. Hakan Kırkoğlu