Ay döngülerinden faydalanalım

Ay’ın döngülerini takip ederek daha verimli sonuçlar elde edebiliriz

Sevgili okurlar, Astroloji ile ilgileniyor olsak bile, ondan aktif bir şekilde yararlanmıyor olabiliriz. Çoğu zaman bu nerede ise imkansız gibi gözükebilir. Zira çok sayıda faktör ve kafa karıştırıcı bir sürü bilgi içinde boğulabiliriz. Kuşkusuz konusunda profesyonel astrologlar size bireysel olarak yön gösterici olabilir ancak bu yazıda ben daha çok sizin kendi başınıza yapabileceklerinizden söz edeceğim.

Özellikle ay döngüsü yararlanabileceğimiz olguların başında geliyor. Çünkü ışıkların (Güneş ve Ay’ın) birbiri ile olan ilişkisi bize günlük hayatın ritmi açısından önemli bilgiler sunar. Güneş ve ay arasında 8 aşamalı  bir döngü vardır ancak ben size burada daha basitleştirilmiş olan 4 ana aşamadan söz edeceğim. Sizlerin de bildiği gibi yeniay-ilk dördün-dolunay zamanları olayların farklı boyutlar ve hızlar kazandığı dönemlerdir. Her yeniay ya da dolunay belki astrolojik haritamızı doğrudan ilgilendirmeyebilir ancak bu dönemlerde belirli konulara daha çok ağırlık verebiliriz.

Haberin Devamı

Yeniaylar ve dolunaylar

Genel olarak bir yeniay ya da dolunay haritamızda bir gezegenle dar toleransla (en fazla 3 derece) dikkat çekici bir açı (birleşme-kare-karşıt, üçgen ya da sekstil) kurduğunda daha önemli olur. Böyle zamanlarda bu yeniay/dolunayın haritamızın hangi evinde (tüm burç olarak) gerçekleştiğine ve açı kurduğu gezegenin de nerede olduğuna dikkat edelim. Sıklıkla herhangi bir açı olmadığı zamanlarda yeniay/dolunayın hangi evde olduğuna bakmamız bize genel bir fikir verecektir.

Yeniay zamanlarında yeni farkındalıklar, başlangıçlar ve yeni uğraşlar gündeme gelir. Hatta bu değişiklikleri yeniay gerçekleşmeden 2-3 gün öncesinde bile fark edebiliriz. Eğer yeniay kendi içinde sert açılar altında değil ise ve hatta benefiklerle (Venüs, Jüpiter) olumlu açılar kuruyor ise, o 15 günlük dönemde daha verimli çalışmalar ve ilerlemeler söz konusu olur. İlk dördün zamanlarında, genel olarak olayların daha fazla ivme kazandığını ve çaba gösterildiğini görürüz. Böyle zamanlarda acele ile de olsa, çok iş çıkarılabilir. İlk dördün hangi evinizde gerçekleşiyor ise, o evin konularında çaba göstererek olayların kontrol altına almaya çalışırız. Dolayısı ile ilk dördün zamanlarında kararsız kalmamalı ve elimizden gelen çabayı göstermeye bakmalıyız.

Haberin Devamı

Dolunay zamanlarında bir süredir devam eden durumlar gittikçe daha ciddi hale gelirler. Dolunay zamanlarında yaşadıklarımızı muhasebe etmek ve bir sonuca gitmek için kritik zamanlardır. Böyle zamanlarda yeni adım atmak, başlangıç yapmak pek işe yaramayabilir. Zira dışsal koşullar ve özellikle de karşılıklı konular, ilişkiler üzerimizde daha fazla baskı kurabilirler. Dolunay zamanlarında olaylar üzerinde düşünmek ve değerlendirme yapmak durumundayızdır. Dolunaydan sonraki 15 gün boyunca Ay küçülmekte olduğu için, enerjimizi tek başına değil, başkaları ile birlikte ilerletmeye özen göstermeliyiz. Göstereceğimiz işbirliği ya da karşılıklı konular ilerlememizi yakından etkileyecektir. Son dördün aşaması olduğunda, daha fazla çaba ve işlerimiz, hedeflerimiz yönünde son bir kez daha çaba gösterebiliriz. Son dördün zamanlarında kurallar, işle ilgili gelişmeler ve sorumluluklar daha fazla dikkat çekebilir. Son dördün haritamızda hangi evde gerçekleşmiş ise, o evin konularında belirli bir başarı konusu ya da olayların zorlama durumu söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Yeniayın öncesinde, Ay’ın iyice küçüldüğü günlerde, yeniaya 4 gün kadar kala, önemli başlangıçlar yapmak ya da aceleci davranmak pek kolay ya da hayırlı olmayabilir. Böyle zamanlarda dinlenmek, arınmak ve kendi içimize dönmek, kabullenmek için uygun koşullar sağlar.