Ay tutulmasından en çok kimler etkilenecek?

26’sındaki Ay tutulması hayatımıza artan bir hareketlilik ve iletişim getiriyor. Önyargılarımıza dikkat etmeliyiz.

Tutulma mevsimine girdik. Bu dönemde Güneş, Ay ve Dünya aynı düzlemde sıralanırken, 26 Mayıs’ta Yay burcundaki dolunay tam bir Ay tutulması, 10 Haziran’daki yeniay ise halkalı Güneş tutulması üretmiş olacak. Bu yazıda yaklaşan Ay tutulmasının etkilerinden söz edelim. Bildiğiniz gibi dolunaylar duygu yüklü zamanlardır ve böyle zamanlarda farkındalığımız tavan yapar. Psikolojik açıdan daha düşünceli ve eleştirel oluruz ve sıklıkla da bizi duygusal açıdan bir karar almaya, tepki vermeye iten sonuçlarla karşılaşırız. Eğer söz konusu olan Ay tutulması ise bu koşullar çok daha şiddetli ve bariz olacaktır. Bu durumda kendi duygusal ihtiyaçlarımız ve isteklerimiz doğrultusunda kaçınılmaz tepkimeler ve yansımalar yaşarız, çoğunlukla bu durum ilişkilerimiz yolu ile karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

26 Mayıs’taki Ay tutulması Yay burcunun 5 derecesinde gerçekleşirken, İkizler-Yay ekseninin aktif hale geldiğini göreceğiz. Bu eksen iletişim, anlaşılma, düşünce dünyamız, inançlarımız ve olaylara bakış açımızla yakından ilişkilidir. Dolayısı ile bu dönemde zihinsel organizasyonumuz, artan görüşmeler, fikir buluşmaları, hızla algılama ve pratik karar verme konuları kritik bir önem kazanıyor. Özellikle karşılıklı konularda, ilişkilerimizde kendimizi daha iyi anlatmaya ve anlaşılmaya özen göstermeliyiz. Diğer yandan bu Ay tutulması altında güçlü bir heves, iyimserlik ve hatta abartılı tavırlarla da karşılaşabiliriz. Jüpiter’in tutulma ile karesi yüksek beklentiler, sınırları aşma isteği de getirmekte. Kuşkusuz bu dönemde yanlış değerlendirmelere, bizden farklı düşünen ya da inançlara, hayata bakış açısına sahip olanlarla yüzleşmelere gidebiliriz. Neptün’ün açıları bazı eksikleri, hatalı bakış açılarına, dikkatsizliklere ya da yargılara da yol açabilir.  Dolayısı ile iletişim, görüşmeler ve anlaşmalar konusunda çok daha dikkatli ve daha gerçekçi olmakta fayda var.

Eğer kendi astrolojik haritanızda 5 derece Yay’da ya da diğer değişken burçların (İkizler, Başak ve Balık) 5 derecesinde (+/- 3 derece) herhangi bir gezegen var ise, o gezegenin konuları ve anlamı da bu tutulmanın konuları içinde etkin bir rol oynayacaktır. Şimdi yükselen burçlarınıza göre genel olarak gündeme gelecek farkındalıklara bakalım.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre hangi temalar öne çıkıyor?

Yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde görüşleriniz, inançlarınız ve olaylara bakış açınız ile ilgili konularda önemli sonuçlara gidebilirsiniz. Uzaklar, yabancılar, eğitim ve medya konularına dikkat edin. Ayrıca bu dönemde iş ve çalışma ortamınıza, mesleki konulara yönelik sorumluluklar da gündeme gelecektir. Boğa ise bu dönemde bazı korkular, endişeler ya da finansal açıdan değerlendirmeler içine girebilirsiniz. Ortaklıklar, yatırımlar ya da eşinizin maddi konuları dikkat çekebilir. Yine bugünlerde sevdiklerinizle, çocuklarınızla ya da yaratıcı bir alanla ilgili gelişmeler önemli sayılır. İkizler ise bugünlerde evlilik, karşılıklı konular, kimi zaman karşıtlık yaratan koşullara dikkat etmek gerekiyor. Karşınızdakileri daha dikkatli dinlemenizde fayda var. Yakın ilişkilerde muhasebeler yaşanırken, evinizi, ailenizi ya da gayrimenkullerle ilgili konuları da gündeme getiren koşullar yaşanabilir. Yengeç ise bu dönemde zihinsel alanda, sağlık, düzen ve organizasyon içeren konularda daha hassas olabilirsiniz. Zihinsel açıdan dağılmamaya bakmalısınız. Kimi zaman çalışma ortamınızı ilgilendiren bir karar gündeme gelebilir. Hizmet ve düzene özen gösterin. Bu dönemde yakın  çevrenizde çok hareketlilik, kafaca sizi meşgul eden koşullarla karşılaşabilirsiniz. Aslan ise bu dönemde aşk hayatınızda, sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili konularda belirli sonuçlar, değerlendirmeler öne çıkabilir. Keyif veren konular için harcamalar, spekülatif amaçlı yatırımlar dikkat çekebilir. Bu dönemde birikimlerinizi, iş ve kazançlarınızla ilgili konuları çok daha fazla düşünebilirsiniz. Başak ise bu dönemde evinizi, yerleşiminizi, ailenizi ilgilendiren konularda değişiklikler ve yeni sonuçlar gündeme gelebilir. Bitişler ve başlangıçlar dikkat çekiyor. Ayrıca şahsi konularda yeni adımlar ve girişimler içinde de olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde yakın çevrenizden ya da uzaklardan gelen haberler, görüşmeler, hareket ve iletişim içeren konularda büyük bir hareketlilik söz konusu olabilir. Görüşmeler ve anlaşmalar, belki kardeşler öne çıkarken, bazı elde olmayan, gizli kalan konulara, hassasiyetlere de dikkat etmeniz gerekiyor olabilir. Akrep ise bu dönemde kazançlarınızı, birikimlerinizi, kısaca maddi durumunuzu ve iş hayatınızı ilgilendiren konularda bazı değerlendirmeler ve muhasebeler söz konusu. Bu konularda daha özenli olmaya bakın. Gelecek yönünde, iş planları ve hedeflerinizi ilgilendiren durumlara daha çok eğilebilirsiniz. Yay ise bu dönemde şahsi girişimleri, bedeninizi ve sağlığınızı ilgilendiren konularda hassasiyetler artabilir. Karşılıklı konular, evlilik yanında, belirli isteklerinizi ve düşüncelerinizi ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde statünüzü, tanınırlığınızı, iş ve mesleki konuları ilgilendiren değişikliklerle de karşılaşabilirsiniz. Oğlak ise bugünlerde sizi psikolojik açıdan hassas kılan, bağlayan, hatta kimi zaman mecburen hapseden koşullar gündeme gelebilir. Sağlık, iş düzeni ya da mesleki konulara dikkat etmek gerekebilir. Aynı zamanda olaylara bakış açınız, uzaklar ya da eğitimle ilgili koşullarla da ilgilenebilirsiniz. Saka ise bu dönemde yakın çevrenizle, kardeşlerle ilgili konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler yaşanabilir. Çevresel değişiklikler daha esnek davranmayı gerektirirken, bazı endişeler ya da ortaklı işler de dikkat çekebilir. Balık ise bu dönemde iş hayatınızı, statünüzü, mesleki konuları ilgilendiren değerlendirmeler ve sonuçlar var. Tanınırlığınızla ilgili konulara dikkat etmeli ve daha gerçekçi olmalısınız. Ayrıca bazı karşıtlıklar ya da düşmanlıklar dahi gündeme gelebilir. Dışsal etkilere fazlası ile açıksınız.