Balık’ta yeniay gerçekleşiyor

Bizi daha yaratıcı, sezgisel ama aynı zamanda dağınık kılan bir dönemdeyiz.

Bugün Balık burcunda gerçekleşen yeniay Neptün ve Venüs ile birleşirken, Satürn-Uranüs orta noktası üzerinde duruyor. Yeniay aynı zamanda Mars kısmi asaleti üzerinde gerçekleşmekte. Bu dönemde herkesi birden ilgilendiren, kolektif temalar dikkat çekmekte. Balık evrenselliğin, yaratıcı hayal gücünün ve kolektif acıma duygularının öne çıktığı bir burçtur. Böyle bir dönemde merhamet duygusu, vericilik ve bizi ruhsal yönde etkileyen, herkesi birden ilgilendiren konular öne çıkıyor. Venüs’ün konumu duygusallığa, çoğu zaman acı çekmeye ve kimi zaman kendimizi kurban hissettiren gelişmelere işaret edebilir. Sınırlarımızı daha iyi ve gerçekçi şekilde belirlememiz gereken günlerdeyiz. Çoğu zaman gerginlikler, geçmiş ve gelecek arasında bocalayıp değişim yapma zorunluluğu hissedebiliriz.

Haberin Devamı

Yeniay haritasında Yengeç burcunun yükseliyor olması da bu dönemde daha fazla anlayış ve koruma ihtiyacı ile hareket etme, sezgilerimizi kullanma yönünde bizi uyandırıyor. Daha çok şey keşfetme, öğrenme çabası içinde olacağız. Yeni insanlar, yeni bakış açıları hayatımıza daha farklı bir perspektif kazandıracak. Ancak bir yandan da fazla hayal etme, aşırı idealist davranmaktan kaynaklanan körlükler hatta ihmaller gündeme gelebilir. İletişim gezegeni Merkür de 16’sından itibaren bu burca ilerleyeceği için, iyi niyetli bile olsak bazı yanlışlıklar, yeteri kadar net ve pratik davranamamak bazı sıkıntılara, dağınıklıklara neden olabilir.

Yükselen burcunuz ne diyor?

28 Mart’a kadar özellikle hangi temaların gündeme geldiğini görmek için yükselen burcunuza göre değerlendirmelere göz atabilirsiniz. Yükselen burcunuz Koç ise akışta kalma gereği, beklemeler ve kimi zaman elde olmayan koşullar gündeme gelebilir. Bu dönemde evinizi, ailevi koşulları ilgilendiren gelişmeler de dikkat çekiyor olacak. Boğa ise bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar içinde daha alıcı ve fedakar davranıyor olabilirsiniz. Gelecek yönünde beklentilerinizde daha gerçekçi olun. Yakın çevrenizdekiler, kardeşler ya da ziyaretler, görüşmeler sizi daha çok meşgul edebilir. İkizler ise bu dönemde mesleki alanda, unvanınızı ve tanınırlığınızı ilgilendiren konularda daha gerçekçi ve sorumlu olmaya bakmalısınız. İşinizle, görevlerle ilgili konuların yanı sıra, para durumunuzu, birikimlerinizi ilgilendiren hassasiyetler de öne çıkabilir. Yengeç ise bu dönemde kendinizi geliştirme, uzaklar, yolculuklar ve eğitsel koşullar önünüze yeni alternatifler getirebilir. Rahatlama ve duygusal akıcılık var. Kişisel alanda girişimlerinizde daha etkin olabileceksiniz. Aslan ise bugünlerde sizi psikolojik açıdan zayıf düşüren hassasiyetler, mali konular üzerinde daha çok durabilirsiniz. Kimi zaman ailevi konular ya da sizi etkileyen gizli durumlar öne çıkıyor. Daha gerçekçi düşünmelisiniz. Başak ise bu dönemde eşinizle ilgili gelişmeler, kimi zaman karşıtlık içeren konular gündeme gelebilir. Ailevi bir konu ve gelecek yönündeki niyetleriniz üzerinde daha çok düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcu Terazi olanlar bugünlerde çalışma koşulları, düzen ve sağlıklarını ilgilendiren durumlarla daha dikkatli ve özenli şekilde ilgilenmeliler. İşte fedakarlıklar ve yaratıcı hayal gücünü ortaya koyabilecekleri olanaklar var. Mesleki alanda ve ailevi konularda önemli kararlar verebilirler. Akrep ise bu dönemde çocuklarınız ve sevdiklerinizle ilgili konular, severek yaptığınız şeyler, hayatınıza keyif katan temalar öne çıkmakta. Kendinizi daha akıcı ifade edebilirsiniz. Uzaklar, yabancılar ve eğitsel işler dikkat çekebilir. Yay ise bu dönemde yerleşiminizi, ailenizi, güvenliğinizi ya da toprağı, gayrimenkulleri ilgilendiren koşullar daha meşgul edici olabilir. Evde meşguliyetler, fedakarlıklar artabilir. Sizi psikolojik açıdan meşgul eden durumlar, kimi zaman endişeler gündeme gelebilir. Oğlak ise bu dönemde yakın çevrenizde hareket, sizi zihnen meşgul eden işler, tasarımlar belki de kardeşlerle ilgili konular öne çıkıyor. Düşüncelerinizde daha net olmaya bakın. Karşılıklı konular, denge ve uyum gereği, kimi zaman karşıtlık içeren konular meşgul edici olabilir. Saka ise bu dönemde maddi alanda, işte ve parasal konular içinde daha gerçekçi olmaya bakın. Bazı kazançlar, spekülasyonlar ya da hayaller var. Bu dönemde günlük işlerinizi daha iyi toparlamaya bakmalısınız. Balık ise bugünlerde şahsi alanda yeni adımlar, niyetler ile hareket edebilirsiniz. Başlangıçlar var. Kendinize daha çok güvenebilirsiniz. Sevdikleriniz ve aşk, yaratıcılık konuları içinde daha keyifli olabilirsiniz.

Haberin Devamı