Keskin fikirler ve hızlı girişimler

Bu hafta yan yana gelen Merkür ve Mars hayatımıza dikkat çekici bir hız ve girişim isteği getiriyor

Sevgili okurlar, bu hafta gökyüzünde iletişim gezegeni Merkür ile savaş gezegeni Mars’ın Başak burcunda yan yana gelmesi, hepimiz için vites yükseltebileceğimiz koşullara işaret ediyor. 19 Ağustos’ta gerçekleşecek olan bu olayın öncesinde ve sonrasında biraz hazırlıklı olmakta fayda var. Gelişmeleri daha iyi takip edebilmek için kendi astrolojik haritanızda Başak burcunun olduğu evin konularına da dikkat kesilmeniz yararlı olacak. Bunu sizler için aşağıda kısaca anlattım. Bu iki gezegen bir araya geldiklerinde güçlü bir zihinsel odaklanma, hızlılık ve iletişimde heyecan açığa çıkarır.

Haberin Devamı

Mars mücadele gezegeni olduğu için ve kontrolsüz kullanıldığında kazalara ve aksiliklere de yol açabileceği için, bu dönemde daha planlı ve sakin kalmak çok yararlı olacak. Merkür ve Mars birleşimleri düşünce ve konuşmalarımıza fazladan enerji yüklerken girişimlerimizde daha cesur davranabiliriz. Böyle zamanlarda özellikle iş hayatında ve detayların, organizasyonun (Başak) önem kazandığı alanlarda oldukça girişken, gözü pek ve kararlı hareket edebiliriz. Aynı zamanda teknik konularda somut adımlar atmak ve düşüncelerimizi göstermek için yeni fırsatlar ve başlangıçlar içinde olabiliriz.

Sözlerimize, görüşmelere ve pazarlık gereken konulara dikkat edelim. Çok hızlı adımlar olacağı gibi, kimi zaman birikmiş öfkeler ya da kırgınlıklar da aniden ortaya çıkabilir. İletişimde, ulaşımda, hızın ve acelenin gündeme gelebileceği durumlarda soğukkanlı davranmak büyük önem taşıyor. Eğer bu enerjiyi yapıcı yönde kullanabilirsek, özellikle iş ve çalışma hayatında kısa zamanda daha hızlı ilerleme ve kendimizi gösterme imkanı bulabiliriz.

Yükselen burcunuza göre

Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde çalışma ortamınızdaki gelişmelere, organize olmayı gerektiren durumlara dikkatle yaklaşmalısınız. Çok meşgul ve iş bitirici davranabilirsiniz. Ancak iş ortamında tartışmalar, kaza yaratabilecek durumlar ve aksilikler de gündeme gelebilir. Sağlık ve düzen konuları fazladan çaba gerektirebilir. Boğa ise bu dönemde yaratıcı alanda, kendinizi ortaya koymak istediğiniz konularda zekanızı ve sahne gücünüzü daha güçlü şekilde ifade edebilirsiniz. Rekabet ve gösteri içeren konularda, sunumlarda, aynı zamanda spekülatif alanda daha etkin olabilirsiniz. Aşkta ise biraz daha dengeli ve diplomatik olmaya bakmalısınız. İkizler ise bugünlerde eve yönelik işlerde hızlanma, evde meşguliyet ve toprakla ilgili konularda hızlı kararlar gündeme gelebilir. Evde güvenlik konuları, babadan ya da atalardan kaynaklanan işler, bitişler ve başlangıçlar söz konusu olabilir. Yengeç ise bu dönemde zihinsel açıdan daha aktif, hızlı ve becerikli olabileceğiniz günlerdesiniz. Ziyaretler, konuşmalar ve görüşmeler hız kazanırken, sözlerinize dikkat edin. Yakın çevreniz, kardeşler sizi zihnen daha çok ilgilendirebilir. Detayların, düzen ve organizasyonla ilgili işlerin önem kazandığını görebilirsiniz. Aslan ise bu dönemde iş hayatında harcamalar artıyor olabilir. İşe yönelik masraflar yanında daha fazla çalışma ve para kazanma mücadelesi içinde olabilirsiniz. Harcamalarınızda ılımlı kalmaya bakın ve daha fazla destek bulmak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Başak ise bu dönemde hızlı adımlar, cesaret ve öne çıkma dikkat çekiyor. Sözlerinizde, konuşmalarınızda daha etkin olabilirsiniz. Ancak tartışmalara, anlaşmazlıklara ve kimi zaman fiziksel kaza riski taşıyabilecek durumlara da dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde kontrol edemediğiniz durumlar, gizli kalan ya da düşmanlık içeren bazı olaylarla karşılaşabilirsiniz. Sonunu göremediğiniz riskli işlere girmemelisiniz. Bu dönemde psikolojinizi yüksek tutmak, öfkelenmemek, sakin kalabilmek büyük önem taşıyor. Akrep ise bu dönemde iş hayatında ve organizasyonel konular içinde daha etkin olabilirsiniz. Hedeflerinize ilerlemek konusunda çok daha şanslısınız. Grup çalışmalarında etkin olabilirsiniz. Arkadaşlıklar içinde daha sakin ve dengeleyici olmaya çalışmalısınız. Yay ise bu dönemde iş hayatında, hedeflerinizde çok daha girişken, mücadeleci ve etkin olabilirsiniz. Rekabetin ortaya çıkardığı zorluklar olsa bile, kendinizi gösterme imkanınızda var. Üstlerinizle daha dengeli ilişkiler götürmelisiniz. Girişimlerinizle dikkat çekebilirsiniz. Oğlak ise bu dönemde fikirlerinizde, içerisinde medyanın, akademik uğraşların ya da yabancıların olduğu konularda yeni adımlar ve cesaretler var. Fanatik olmamaya dikkat edin. Yolculuklar çok hızlı olabileceği gibi stresli de olabilir. Belirli bir onay için çaba sarf edebilirsiniz. Saka ise bu dönemde risk içeren konular, ameliyatlar, kimi zaman kazalar söz konusu olabilir. Finansal işlere, borç, alacak ve miras gibi konulara dikkat etmek gerekiyor. Korkularınızı yenerek ilerleyeceksiniz. Balık ise bu dönemde özellikle ilişkiler cephesinde oldukça hızlı gelişmeler ve görüşmeler söz konusu olabilir. Evlilikte daha sakin ve dengeli olmak durumundasınız. Süregelen huzursuzluklar aniden tetiklenerek düşmanlığa dönüşebilir. Bu dönemde dışsal koşullar, bedeninize yönelik sağlık durumlarına da dikkat etmelisiniz. Eğer kararlı olur iseniz, iş hayatında ilerleme de mümkün.

Haberin Devamı