Kıran-ı nahseyn sizi nasıl etkiliyor?

Mars ve Satürn yan yana gelirken, gevşemeye, akışta kalabilmeyi özellikle ihtiyacımız var

Sevgili okurlar, 5 Nisan günü iki zor gezegen, Mars ve Satürn, Saka burcunun 22 derecesinde yan yana gelecekler. Kötücüllerin birleşmesi (kıran-ı nahyseyn) olarak önem verilen bu döngü yaklaşık iki yılda bir tekrar eder. Her iki gezegen de aşırılıkları temsil ettiği için, daha yıpratıcı, yaşam karşıtı özellikler sergilerler. Mars aşırı sıcak, Satürn ise aşırı soğuktur. Birbirlerine ters doğada iki gücün birleşmesi problemli ve yaşama karşı duran koşulların gündeme gelmesine işaret eder.

Bu iki gezegenin yan yana gelmesi dünyada insanları, grupları, sosyal olayları, özgürlükleri, demokrasi ve yöneticileri (karşıt Aslan) ilgilendiren alanlarda sıkıntılar ve kısıtlamalar anlamına geliyor. Bu arada bu birleşimin özellikle Kiev üzerinde yükselen burçta olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda hava ile ilgili koşullar, fırtınalar, havadan gelen zararlar, teknolojik, uzaya ait olaylar, yine hava yolu ile bulaşan hastalıklar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Bu birleşme Boğa, Aslan, Akrep ve Saka burcunda doğanları, özellikle 10-16 Mayıs, 11-18 Ağustos, 10-17 Kasım, 8-15 Şubat doğumluları daha fazla ilgilendirebilir. Eğer haritanızda bu burçların 19-25 dereceleri yükseliyor ise, yine bu birleşimden daha fazla etkileniyor olabilirsiniz. Böyle bir dönemde gerilimleri, sertlikleri yumuşatmak, akışta kalmak, bedensel açıdan kendimizi riskli işlere, gerginliklere sokmamak doğru olacaktır. Kaza, düşme, çatışma ve kavga riskinin öne çıktığı zamanlar olabilir. Satürn bu burçta yönetici olduğu için Mars’ın üzerindeki kontrolü daha fazla olacaktır, bu nedenle aşırı katılaşmamak, korku değil, güven telkin etmek, esnek davranmak bedensel ve psikolojik açıdan yararlı olabilir. Fiziksel açıdan kendimizi aşırı zorlamadan uzak tutmalı, gevşemeye özen göstermeliyiz.

Ayrıca yükselen burcunuza göre belirli konulara önem vermeniz yararlı olabilir. Yükselen burcunuz Koç ise gruplar, arkadaşlıklar içindeki konular, bu alanlarda çatışma, mücadele ve kontrol ihtiyacı sizi daha olumsuz beklentilere sokabilir. Aşka ve çocuklarla ilgili konulara zarar getirebilir. Boğa ise özellikle iş, sorumluluklar, yönetsel konularda, toplum önünde, unvanınızı ilgilendiren alanlarda ve evinize yönelik işlerde daha sakin ve dengeli kalmaya bakmalısınız. İkizler ise bu dönemde düşünceleriniz, inançlarınız, akademik ya da medyaya yönelik uğraşlar, uzaklar ve yabancıları ilgilendiren gelişmeler, yolculuklar ve kardeşlerle ilgili konularda çatışmalar, tartışmalar, huzursuzluklar gündeme gelebilir. Yengeç ise bu dönemde korku ve endişe yaratabilecek olaylar, finansal işler, borç, miras ya da alacaklara yönelik çabalar, fiziksel risk ve ameliyat gerektiren konular karşısında daha sakin ve akışta kalmaya bakın. Aslan ise bugünlerde ilişkilerde karşıtlıklar, düşmanlıklar, evlilik ya da ortaklıklarda problemler, bedene yönelik tehdit ve kazalar gündeme gelebilir. Düşmanlık yaratabilecek durumlarda daha dikkatli olmalısınız. Başak ise iş ve çalışma konuları, sağlık, düzen ve beraber çalıştığınız kişilerle ilgili uğraşlar, teknik konular, genel olarak enerjinizi azaltan durumlara karşı kendini aşırı zorlamamak yerinde olacak.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise bu dönemde aşk hayatınızda, sizi mutlu etmesini istediğiniz konularda, kendinize güven duymakta, spekülatif girişimlerde ve çocuklara yönelik uğraşlarda daha dengeli kalmaya bakın. Akrep ise evde, güvenlik konularında, toprağa yönelik işlerde, ailenizi, ülkemizi, yerleşim veya aidiyetinizi ilgilendiren alanlarda uğraştırıcı nedenler ve kopmalar söz konusu olabilir. Yay ise bugünlerde görüşmeler, ziyaretler, iletişim, konuşmalar ve zihinsel alanda kendinizi aşırı geriyor, zorluyor ya da engellerle uğraşıyor olabilir. Komşular, kardeşler ve hareket içeren konularda daha sakin kalmaya bakmalısınız. Oğlak ise bu dönemde kaynaklarınız ve iş konusunda, kaynak bulmak konusunda kendinizi aşırı zorluyor olabilir. Masraflarınızı daha iyi yönetmeye çalışmalısınız. Saka ise bu dönemde bedeninize, sağlığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. Üzerinizde çok fazla gerginlik biriktirmiş olabilirsiniz. Şahsi alanda, ilişkilerinizde de dengeli olmaya bakın. Balık ise bu dönemde yeteri kadar göremediğiniz, öngöremediğiniz durumlar, engeller, şanssızlıklar gündeme gelebilir. Gereksiz risklere girmemelisiniz. Ruhsal açıdan test altındasınız.

Haberin Devamı