Kış mevsiminin haritasında neler var?

Çalışanları, emekçileri ve hizmet sektörünü ilgilendiren hassasiyetler artmakta

Değerli okurlar, Güneş’in öncü burçlara ilerlediği zamanlar aynı zamanda mevsimlerin de başlangıçlarına işaret eder ve bu nedenle eskiden beri müneccimler yıl içinde olayları anlamak için, bu haritalara başvurmuşlardır. Dilerseniz kış mevsiminin haritasına birlikte bakalım ve bazı değerlendirmelerde bulunalım. Ankara’ya göre çıkartılan bu haritada Yengeç burcunun yükseldiğini hatta Ay’ın da Yengeç’te olduğunu görüyoruz. Bu görünüm önümüzdeki Mart ayına kadar güvenlik endişeleri, hassasiyetler, milli konular ve halkın moralini etkileyen gelişmelerin ağırlıklı konular olarak dikkat çekebileceğini gösteriyor. Haritanın eksenleri su elementindeki burçlarda yer almakta. Dışsal etkilere açıklık, kırılganlıklar, akıldan çok duygularla hareket ve savunma konuları dikkat çekmekte. Aynı zamanda Ay’ın karşısında Venüs ve Plüton’u da görmekteyiz. Hatta Venüs bugünlerde geri harekete geçti.

Haberin Devamı

Bu karşıtlığa özellikle dikkat edelim. Zira Venüs halkın beğenilerini, hoşnutluğunu ve keyifli konuları anlatır. Ancak bu kez Venüs oldukça zor durumda ve baskı altında. Hoşnutsuz, güvensiz ve depresif duygular içinde görülüyor. Venüs ile Plüton’un birleşimi duygusal moral açısından maalesef çökkünlüğe, derine inmeye ve tutsak kalmaya işaret eder. Zira Plüton bildiğiniz gibi bize yer altı tanrısı Hades’i anlatır. Tıpkı mitolojide bereket tanrısı Demeter’in kızı Persefone’nin Hades tarafından kaçırılması gibi, sonuçları zor olan, yıpranma ve ölüm-yeniden doğum temaları içinden geçmekteyiz. Ayrıca bu görünüm, kadınlarla ilgili konuların, sorun ve hassasiyetlerin daha derin biçimde yaşanabileceği bir dönemden geçtiğimizi de gösteriyor olmalı.

Kış mevsimi haritasında, 6. evde Mars ve güney ay düğümünün birleştiğini de görüyoruz. 6. ev çalışanların durumunu, emekçileri, memurları, devlette hizmetli olanları, sağlık çalışanlarını, aynı zamanda endüstriyel koşulları ve üretimle ilgili konuları da anlatır. Mars’ın bu konumu huzursuzlukları, tartışmaları, öfke ve başkaldırı içeren durumları açıklamakta. Bu dönemde hizmetlerde problemler, kamu yönetiminde zararlar ya da kazaların, yangınların neden olabileceği olaylar dikkat çekebilir.

Haberin Devamı

Dışsal faktörler ve çalışanları ilgilendiren gelişmeler dikkat çekiyor

Haritanın 7. evinde daha fazla vurgu var. Böyle bir dönemde dış işlerinde, diplomasi alanında pek çok görüşme ve müzakere dikkat çekmekte. Merkür’ün de burada olması artan hareketliliği, anlaşmaları ve haberleşmeleri temsil etmekte. Özellikle finansal alanda, mali konularda önemli kararlar ve görüşmeler var. Krizleri, borçları ve endişeleri de anlatan 8. evde Jüpiter ve Satürn’ün birlikte görüyoruz. Bu eve düşen gezegenler çoğunlukla kriz ve dönüşüm içeren konuları, borçları ve aynı zamanda bankacılık kesimine yönelik gelişmeleri anlatır. Maalesef Jüpiter pek rahat bir konumda değil, Saka burcunda herhangi bir asaleti yok. Yükleri, sınırlamaları ve sorumlulukları anlatan Satürn ise Uranüs ile kare açı içinde. Dolayısı ile mali alanda önemli kısıtlamalarla birlikte, ani değişiklikler, gerginlik ve kriz yaratabilecek koşullar yüzünden ekonomik alanda kırılganlıkların, beklenmedik durumların daha fazla gündeme geldiği günlerden geçiyoruz.

Haberin Devamı

Şans noktasının da Yay burcunda, yine 6. Evde olması bu mevsimdeki kısmetimizin daha çok iş hayatı, mesleki konular, istihdam, çalışanlar ve emekçilerle ilgili olabileceğini, bu dönemde yeni düzenlemelerin gündeme geleceğini, mali alanda, borçlar alanında zaruri değişikliklerin söz konusu olabileceği anlaşılmakta. Toparlamak gerekirse, kış mevsiminde halkın hassasiyetlerinin arttığını, genel bir kısıtlama ve hoşnutsuzluk havasının estiğini ve bu konuların iç politika, iç işleri ve güvenlikle ilgili alanlara da yansıyabileceğini söyleyebiliriz.