Koç burcunda yeniay gerçekleşti

Yenilenen döngüler ve daha hızlı adımlar içindeyiz

Sevgili okurlar, dün 1 Nisan’da burçlar kuşağının ilk burcu Koç’ta bir yeniay gerçekleşti. Koç burcu yeni başlangıçları, doğanın yeniden uyanışını temsil eder. Bu açıdan, içinde bulunduğumuz dönemde gelişmekte, filiz vermekte olan koşullara özellikle dikkat edelim zira bu temalar önümüzdeki aylarda hayatımızda daha belirgin hale gelen yenilikleri anlatacaktır. Koç  hayatta kalmak, kendini öne sürmek ve fiziksel açıdan dinamizm ve mücadele içeren bir burç olarak bu dönemde güçlü bir farkındalık ve girişim ihtiyacına işaret etmekte. Bu burç astrolojik haritanızda hangi evde yer alıyor ise, o evin konularında güçlü bir uyanış, eyleme geçme isteği ya da zorunluluğu hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeniayın Merkür ile de  birleştiğini görüyoruz. Bu dönemde görüşmeler, konuşmalar, hızlanan bir iletişim söz konusu. Bu nedenle pek çok hızlı değişiklik, sözlerin ve anlaşmaların önem kazandığı, görüşmelerin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Diğer yandan Kiron de dikkat çekiyor. Kendimizi ispat etmek, kişisel gücümüzü ortaya koymak için çok farklı yollar denemek söz konusu. İlişkilerimizi, kendimize verdiğimiz değeri ve dengeyi açıklayan Venüs de yeniay derecesi ile temas içinde görülmekte. Bugünlerde bizi mutlu etmesini istediğimiz konularda, ilişkilerimizde denge kurmak için daha çok çaba sarf edebilir, bu konulardaki farkındalığımızı güçlendirebiliriz. Nitekim yeniayın yine Venüs kısmi asaletinde gerçekleşiyor olması denge ve uyum yaratmanın önemli bir tema olduğunu açıklamakta.

Yeniay haritasında İkizler burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Bu aynı zamanda Merkür’ün konumuna paralel olarak, önümüzdeki 15 gün boyunca artan iletişimin, haberlerin, çevresel değişikliklerin ve görüşmelerin ne denli dikkat çekici olacağını anlatmakta. Yeni düşünceler ve kendini ortaya koyma isteği dikkat çekmekte. 5 Nisan’dan itibaren Venüs’ün de yüceldiği Balık burcuna ilerleyecek olması daha yumuşak, uyumlu ya da merhameti ve acıma duygularını öne çıkaran yeni tutumların ortaya çıkacağını gösteriyor.

Yükselen burcunuza göre hangi yeni konular gündeme geliyor?

Haberin Devamı

Yükselen Koç’lar için bu dönemde şahsi açıdan önem taşıyan adımlar, başlangıçlar var. Bedeninize, sağlığınıza ve aynı zamanda olaylara nasıl yaklaştığınıza yönelik yeni bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Bu dönemde yakın çevrenizdeki değişiklikler, görüşmeler ve ziyaretler de hızlanacaktır. Boğa için bu dönemde kontrol etmekte zorlandıkları koşullar, gizli ya da henüz netleşmemiş bir durum ve yine de harekete geçme isteği vurgulanmakta. Bitişler ve yenilikler gündeme gelirken, parasal alanda daha dikkatli olma gereği var. İkizler açısından hızlı adımlar, gruplar ve sosyal alanda hareketlilik dikkat çekmekte. Yeni ümitler belirmekte. Özellikle kişisel alanda yapılabilecek pek çok değişiklik ve başlangıç söz konusu. Yengeç açısından bu dönemde iş hayatında yeni koşullar, daha fazla cesaret ve öne çıkma ihtiyacı var. Bu yeni koşullar mesleki konuları yakından ilgilendiriyor. Ancak belirsizlikler ya da henüz net olmayan koşullar da söz konusu. Aslan’lar bu dönemde uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda, hayatlarına yeni bir çevre ve bakış açısı kazandırabilecek alanlarda daha hevesli davranabilirler. Eğitim, yayıncılık konuları da dikkat çekebilir. Gruplar içinde, arkadaşlıklar alanında da bir hareketlenme var. Başak’lar açısından bu dönemde bazı riskli adımlar, değişiklikler ve endişelerinin üzerine gitme gereği söz konusu. Korkuları aşmak gerekiyor. Aynı zamanda mesleki alanda, statü ve sorumluluklar açısından da değişiklikler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yükselen Terazi’ler bu dönemde önemli sonuçlar, muhasebeler ve ilişkileri ilgilendiren konularda harekete geçme ihtiyacı içinde. Evlilik, ortaklıklar ve anlaşmalar önemli sonuçlar getiriyor. Aynı zamanda uzaklar, yeni insanlar ve  eğitsel konular  da dikkat çekici. Akrep’ler bugünlerde sağlık, iş ortamındaki düzen ve uğraştırıcı koşullara dikkat etmeli. Fiziksel açıdan daha stresli koşullar olabilir. Aynı zamanda ortaklı işler, mali konular, miras gibi ortaklı durumlar da onları belirli oranda endişelendirebilir. Yay’lar için kendilerini daha güçlü ve yenilikçi hissedebilecekleri, aşkta ve yaratıcı alanda daha heyecanlı olabilecekleri koşullar var. Çocuklarla ilgili gelişmeler, onlara mutluluk veren konular vurgulanmakta. Ancak karşıtlıklara ve  ilişkilere de özen gösterilmeli. Oğlak’lar açısından evi, yerleşimi, ailevi konuları ilgilendiren koşullarda bir yenilik dikkat çekebilir. Anne ya da babayı içine alan konular, kökler önemli olabilir. Hizmet, sağlık ve uğraştırıcı nedenler de ortaya çıkabilir. Saka’lar için bu dönemde yakın çevrede hareketlilik, artan iletişim, görüşmeler ve zihinsel açıdan daha aktif olabilecekleri, hızlı koşullar, değişiklikler var. Aşkta ve yaratıcı alanda daha hızlı olabilirler. Balıklar ise  bu dönemde özellikle parasal alanda, kaynakları daha etkin kullanma yönünde ve iş hayatında daha fazla atılım ve cesaret dikkat çekiyor. Ayrıca ev ve yerleşim konularında değişiklikler de gündeme gelebilir.