Kolektif temalar öne çıkıyor

Balık burcu vurgulanırken sınırları belirli olmayan bir dönemden geçiyoruz

Sevgili okurlar, içinde bulunduğumuz dönemde Balık burcunda dikkat çeken bir hareketlilik var. Sözünü edeceğimiz temalar 12 Nisan’da Jüpiter ve Neptün’ün bu burçta yan yana gelmesi ile zirve yapacak. Burçlar kuşağının son burcu Balık’ın sembolünde aslında ters yöne doğru giden iki balık vardır. Zira bu burç çift karakterli, kendi içinde çelişkiler taşıyan özelliklere sahiptir. Balıklardan birisi tamamlanmaya ve ruhsal boyuta doğru yönelirken, diğeri yeniden doğmak, maddi dünyaya dönmek ister. Dolayısı ile Balık burcunda bir tamamlanma hissi olduğu gibi, bizi yeni koşullara hazırlayan geçiş teması da söz konusudur. Bu burcun diğer özelliği sınırsız, çoğu zaman belirsiz ve karmaşık, henüz çözülmemiş eğilimler, henüz son kararını vermemiş bir kişi gibi davranıyor olmasıdır. Balık evrenle bütünleşmeye ve aynı zamanda kolektif temalara, toplumsal vicdana ve acıma duygularına, merhamete, bu nedenle dinsel motivasyonlara işaret eder.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğunuz dönemde, Güneş’in yanı sıra Merkür, Jüpiter ve yine kolektif bir gezegen olan Neptün de Balık’ın engin, belirsiz ve sisli sularında ilerlemekte. Yarın 13 Mart’ta Güneş ve Neptün yıllık birleşimlerini yapıyor olacaklar. Bu birleşim şu anda içinden geçtiğimiz koşulları çok daha iyi açıklamakta. Evrensel temalar, sorunlar, kolektif durumlar, sadece kişisel olarak bizi değil, hepimizi birden ilgilendiren son derece belirsiz ve aynı zamanda dağılma, hassasiyet ve nereye gideceği belli olmayan koşullar içinden geçmekteyiz. Olumlu yönde bakıldığında bu enerjiler bize daha güçlü bir ilham, idealizm ve daha insancıl, verici özellikler getirmekte, hayal gücümüzün sınırlarını da genişletmekte. Özellikle yükselen burcu su elementi olan, Yengeç, Akrep ve Balık’lar bu geçişte daha kolay ilham alabilir ve anlayış geliştirebilirler. Sizler de astrolojik haritanızda Balık burcunun hangi evinizde olduğuna (tüm burç ev sistemi ile) bakabilirsiniz. Bu evin konularında gevşeme, yeni arayışlar ve dikkat çekici bir akışkanlık, kabullenme ve kimi zamanda fedakarlık içeren koşullar gündeme geliyor olabilir.

Haberin Devamı

Düşüncelerimizi nadasa bırakabiliriz

Bu dönemde iletişim gezegeni Merkür’ün de 27 Mart’a kadar Balık burcunda ilerlediğini görüyoruz. Görüşmelerimizde, aldığımız bilgi ve haberlerde sezgilerimizi, hayal gücümüzü öne çıkaran gelişmeler, sembolleri anlamayı kolaylaştıran, bilinçaltımızı daha hareketli kılan, dile getiren günlerden geçiyoruz. 21 Mart’ta Merkür’ün Jüpiter ile yan yana gelmesi anlama kapasitemizi, sezgilerle, sembollerle iletişim kurma kapasitemizi öne çıkarıyor. Sessiz bile kalsak, pek çok konuyu duygularımızla anlatabilme gücüne sahibiz. Böyle zamanlarda düşüncelerimizde fazla dağılma, sınırları bilememe ve kimi zaman karmaşa da yaşayabiliriz. Özellikle 23 Mart’ta Merkür bu kez Neptün ile de birleşeceği için, sanatsal alanda verimli olsak da, yüksek beklentiler, hayaller, çoğu zaman farkında olmadan içine düşebileceğimiz yanlış anlamalar gündeme gelebilir.

Kısaca bu dönemde, Balık burcunun kolektif temaları içinde, daha akıcı, yaratıcı, sezgisel ve ruhsal konular üzerine durabiliriz. Ancak sisli, puslu, egomuzu zayıflatan kalıplara, düşünce biçimlerine de fazlası ile açığız. Bu dönemi düşüncelerimizi nadasa bırakmak, zihinsel bir izlenimcilik içinde geçirmek özellikle 27 Mart’tan sonra vereceğimiz yeni kararlara uygun bir zemin sağlayacaktır.

Haberin Devamı