Oğlak’ta Venüs gerilemesi ne anlama geliyor?

Değer verdiğimiz, önemsediğimiz kişiler, ilişkiler ve tatmin aradığımız alanlarda eleştirel ve hassas bir süreçten geçeceğiz.

Sevgili okurlar, önümüzdeki günlere baktığımızda dikkat çeken başka bir fenomen var. Aşkı, ilişkilerimizi, değer verdiğimiz şeyleri anlatan Venüs 19 Aralık’tan itibaren Oğlak burcunda geriliyor görülecek. Venüs astronomik olarak, 18 ayda bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket yapıyor. Astrolojik açıdan düşündüğümüzde, aşk ve güzellik gezegeninin gerilemesi hayatımıza değerlerimiz, ilişkilerimiz üzerinden muhasebe edeceğimiz önemli koşullar getirebilir. 29 Ocak tarihine kadar sürecek olan bu gerileme döneminde aşkta ve arkadaşlıklarda, önem verdiğimiz, değerli bulduğumuz konularda daha derin düşünebilir ve ilişkilerimizi gözden geçirebiliriz. Böyle zamanlarda daha önce yaşanmış olan ilişkiler de yeniden gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Gerilemenin Oğlak burcunda gerçekleşiyor olması ve daha önemlisi, bu süreçte Plüton ile de birleşecek olması ilişkilerimizde daha ciddi ve derin sorgulamalara işaret ediyor. Oğlak sınırlamaları olan, başarı isteği ve hırsla hareket eden bir burçtur. Durum böyle olunca, aşkta ve ortaklı işlerde belirli soru işaretleri, zorlamalar ya da başarı isteğinin de içinde olduğu koşullarla karşılaşabiliriz. Özellikle iş hayatındaki ilişkiler, kurumsal açıdan önem taşıyan projelerdeki görüşmelerimiz daha dikkat çekici olabilir. Plüton ile birleşimi ise süregelen ilişkilerimize ve bu yöndeki isteklerimize daha fazla güç isteği, manipülatif koşullar, bazı zorlamalar ve ısrarın neden olabileceği sıkıntıların gündeme gelebileceğini göstermekte.

Venüs geri giderken evlilik, nişan, düğünler, kutlamalar ya da açılışlar yapmak açısından pek uygun zamanlar olmayabilir. Böyle zamanlarda insanlar fikir ve beğenilerini değiştirebilirler. Hoşumuza gitmeyen durumlar, ilişkilerimizi zorlayabilecek, isteksizlik yaratacak koşullar öne çıkabilir. Özellikle kadınlara ait konularda, güzellik, estetik, dekorasyon gibi işlerde aradığımızı bulamayabiliriz. Dolayısı ile içerisinde ilişkilerin, aşk ve güzelliklerin olduğu konuları 29 Ocak 2022 sonrasına ertelemek daha yerinde bir davranış olabilir.

Haberin Devamı

Astroloji ile yakından ilgilenen okurlar, bu gerilemenin sonuçlarını değerlendirirken, doğum haritalarında Venüs’ün hangi evlerinde olduğuna bakabilirler. Bu evin konuları olayların nedenine, başlangıcına ait bilgiler verebilir. Eğer 26 derece öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) bir gezegenin var ise, Venüs gerilemesi, ilgili gezegenle ilgili konuları da öne çıkabilir. Örneğin 26 derece Koç’ta Güneş’iniz var ise, bu durum kişiliğinizi, şahsi isteklerinizi ve kendinizi göstermekle ilgili bir konunun da önemli olduğunu gösterebilir. Herkes bu gerilemeden etkilenmeyebilir, özellikle haritalarında öncü burç yükselenler (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) gerilemenin etkisini daha belirgin şekilde hissedebilirler.

Sözünü ettiğimiz konular, isteklerde, beğenilerde, ilişkilerimizde, değer verdiğimiz konularda kritik sorgulamalar, hoşnutsuzluklar ya da yeniden değerlendirmeler özellikle Oğlak burcu haritamızda hangi evde ise, o evin konularında gündeme gelebilir. Örneğin Oğlak 3. evde ise (Akrep yükselen) bu dönemde görüşmelerde, iletişimde, anlaşmalarınızda ya da yakın çevrenizde, kardeşinizi ilgilendiren konularda bu tür bir hassasiyet yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kısaca, bu dönemde gerek parasal alanda, gerekse bizi mutlu ve tatmin etmesini arzu ettiğimiz konular içinde bazı zorlanmalar, hassasiyetler ve dolayısı ile muhasebeler içinden geçebiliriz. Kuşkusuz bu koşullar genel ekonomiyi, piyasaları da içine alan sonuçlar getirebilir.