Stil Raf Simons feminenlikle özdeşleşmiş Dior’a neler katacak?

Raf Simons feminenlikle özdeşleşmiş Dior’a neler katacak?

17.04.2012 - 11:31 | Son Güncellenme:

Minimalizm deyince ilk akla gelen tasarımcılardan olan Raf Simons, Jil Sander markasının ardından ters köşeye vurdu ve Dior’a geçti. Moda bilirkişileri, steril Raf Simons’ın feminenlikle özdeşleşmiş Dior’a neler katacağını merak ve bir nebze şüpheyle bekliyor.

Raf Simons feminenlikle özdeşleşmiş Dior’a neler katacak

John Galliano’nun trajikomik performansın ardından Dior’un kreatif direktörlüğünden alınmasının üzerinden aylar geçti. Bu süre içinde moda tutkunlarının en sevdiği geyiklerden birine dönüştü bu dünyanın en büyük modaevlerinden birinin başına kimin geçeceği. Bu arada pürist ve minimalist estetiğinin kalesi diyebileceğimiz markalardan Jil Sander’in başında bulunan Raf Simons’ı da görevinden aldılar.

Haberin Devamı


Bugüne dek yaptığı her koleksiyonla Jil Sander markasının DNA’sını özümsemiş olduğu düşünülen tasarımcıyı belli ki çok üzen bu ayrılık, hadiseleri günü gününe takip eden bizler arasında ‘buyur burdan yak!’ duygusu yaratmıştı ki; söylentilerin doğru olduğu ortaya çıktı ve Raf Simons, anlı şanlı Dior’un başına geçiverdi. Galliano’nun ‘zil, şal ve gül’ diye özetleyebileceğim şaşaalı estetik duruşunun ardından bu maskülen çizgileri seven, über çağdaş çizgilerin, ara tonların adamı Raf Simons’ın Dior’a neler ‘edeceği’ merakla bekleniyor. Ne de olsa kendisi Belçikalı kökenine yaraşır; detaydan afradan tafradan uzak tasarımların insanı. Şimdiden “Bu ne perhiz” deyip kaşını kaldıranların varlığı söz konusu. Simons’sa tam bir profesyonel. “Bir markayla evlilik söz konusu olduğunda o markanın kişiliğini özümsemeyi, geleneğine sahip çıkmayı çok önemsiyorum. Üzerime yapıştırılan minimalist etiketini de tek boyutlu buluyorum. Aynı zamanda romantik biriyim de. İlk işim, Dior’un 21’nci yüzyılın moda anlayışının değişmesinde büyük katkısı olan ilk 10 yıllık arşivini incelemek olacak” diyor.

Haberin Devamı

Kendi adını taşıyan koleksiyonlarının yanında; Jil Sander ve Fred Perry gibi markalar için, tıpkı tarif ettiği biçimde markanın özünü kavramış koleksiyonlar sunan tasarımcının, kadınsılığın altını kalın kalın çizen Dior Modaevi’ne neler katacağını görmek, enteresan olacak.

Yazarlar