Sağlık Regl Ağrısı İçin Doğal Ağrı Kesici Bitkiler Nelerdir?

Regl Ağrısı İçin Doğal Ağrı Kesici Bitkiler Nelerdir?

12.09.2021 - 09:25 | Son Güncellenme:

Regl ağrısı kadınlarda her ay düzenli olarak gerçekleşen regl döngüsünden kaynaklıdır. Bazı kadınlar regl döngüsünden kaynaklı olarak bir takım ağrılar yaşamaktadırlar. Regl ağrısını geçiren pek çok doğal bitki bulunmaktadır. Bu bitkiler regl ağrısı çeken kadınlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır. Peki, regl ağrısı için doğal ağrı kesici bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler regl ağrısını dindirir? İşte regl ağrısını dindirmek için kullanabileceğiniz doğal ağrı kesici bitkiler.

Regl Ağrısı İçin Doğal Ağrı Kesici Bitkiler Nelerdir

 

 Regl ağrısı için kullanabileceğiniz bitkisel çaylar da bulunmaktadır. Bu bitkileri çay şeklinde tüketebilir ve regl ağrılarından kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Regl Ağrısı İçin Doğal Ağrı Kesici Bitkiler Nelerdir?

 

 1) Böğürtlen Çayı

 Böğürtlen doğal bir antioksidan bitkisidir. Böğürtlen çayı yoğun miktarda c vitamini barındırmaktadır. Vücuda hem enerji veren hem de daha kolay bir şekilde regl döngüsü yaşamanızı sağlamaktadır. Böğürtlen çayını günde iki defa tüketebilir ve regl ağrılarını dindirebilirsiniz.

 

 2) Zencefil Çayı

 Zencefil her derde deva olarak bilinen bir bitkisel çaydır. Zencefil çayı da yine regl ağrıları için doktorlar tarafından önerilen bir bitkidir. Zencefil çayını günde bir defa tüketmeniz kolay bir regl dönemi geçirmenizi sağlayacaktır. Adet döngüsünü daha sağlıklı bir şekilde tamamlamanızı sağlayan zencefil çayı yoğun bir şekilde tavsiye edilir.

Haberin Devamı

 

 3) Papatya

 Papatya regl ağrısı için tercih edilebilecek bitkilerden bir tanesidir. Adet döneminde yaşanan kramplar ve sancıları hafiflemesini sağlayan papatya aynı zamanda şişkinlikler için de çok iyidir. 

 

Yazarlar