Estetik Revizyon burun estetiği deneyim gerektirir

Revizyon burun estetiği deneyim gerektirir

11.04.2022 - 13:18 | Son Güncellenme:

Burun estetiği güvenli bir prosedür olarak kabul edilmesine rağmen hastanın estetik ve fonksiyonel hedeflerine ulaşılması her zaman mümkün olamaz. Gerek cerrahi sırasında tercih edilen teknikler, gerek hastaların cilt yapısı ve gerekse iyileşme sürecinde yaşanan problemlerden dolayı rinoplasti operasyonu sonuçlarından duyulan memnuniyet azalabilir. Bu durumda gündeme gelen revizyon burun estetiği ile ilgili merak edilenleri Op. Dr. Ahmet Alp anlattı.

Revizyon burun estetiği deneyim gerektirir

Revizyon Ameliyatlar Tüm Estetik Cerrahi Prosedürlerinin Olası Risklerindendir

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatının deneyim ve uzmanlık gerektirdiğini belirten Op. Dr. Ahmet Alp sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burun estetiği birçok değişkeni olan zor bir operasyondur. Bazen burun estetiği ameliyatı sırasında veya iyileşme sürecinde yaşanan bir aksaklık hastanın tatmin olmadığı sonuçlarla karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Estetik ya da işlevsel başarısızlık durumunda revizyon burun estetiği ameliyatı gündeme gelebilir. Revizyon burun estetiği çoğu durumda birincil rinoplastiden daha karmaşıktır. Çünkü geniş bir yara dokusunun ve iyileşme sürecinde tanımlanan diğer kusurların düzeltilmesini gerektirebilir.”

Revizyon burun estetiği, burun estetiği ameliyatı olan ya da olmayı planlayan kişilerin geçirmek zorunda kalmak istemediği bir ameliyattır. Birincil burun ameliyatıyla birlikte gelen hayal kırıklığı ve endişe düzeltme için sabırsızlanmaya ancak aynı zamanda süreçten ve bir başka kötü sonuç almaktan korkmaya neden olur.

Haberin Devamı

Op. Dr. Ahmet Alp birincil burun estetiğinde düzeltilemeyen ya da burun estetiği ameliyatının getirdiği yeni sorunların düzeltilmesi için uygulanan revizyon burun estetiğinin uzmanlık ve deneyim istediğinin aynı zamanda doğru seçilmiş bir teknikle titiz bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çiziyor. Op. Dr. Ahmet Alp sözlerine: “Revizyon burun estetiğinde yani sekonder rinoplasti ameliyatında daha önce hasar görmüş dokular üzerinde çalışılırken hızlı ve doğru karar verilmesi şarttır. Çoğu durumda ilk ameliyattan kalan yetersiz kıkırdağın desteklenmesi için greft gerekir. Bu noktada sağlam ve güçlü bir greftleme yapılması çok önemlidir. Cilt sağlığının korunması ve sağlıklı bir iyileşme süreci sağlanması için burnun kan akışına zarar verilmemelidir. Bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip bir cerrah mümkün olan en hızlı iyileşme ve mükemmel bir sonuç için gereken en karmaşık ameliyatların dahi kapsamlı bir şekilde planlanmasını ve ustaca ele alınmasını sağlamaya yardımcı olur.” cümleleriyle devam ediyor.

Doğru Cerrah Seçimi Büyük Bir Fark Yaratır

Haberin Devamı

Op. Dr. Ahmet Alp burun estetiğinden sonra burnunun görünümü ya da işlevi ile ilgili rahatsızlıkları olan kişilerin revizyon burun estetiği adayı olabileceğini belirtiyor. Bununla birlikte revizyon burun estetiği, birçok karmaşık sorun olabileceğinden primer burun estetiği ameliyatından daha zor olabilir. Bu durum, öngörülemeyen sorunları doğru şekilde ele alabilecek deneyime ve uzmanlığa sahip bir cerrah tercih edilmesini zorunlu kılıyor. Deneyimli cerrahlar herhangi bir komplikasyon meydana gelmesi halinde bununla en iyi nasıl başa çıkacaklarını bildiklerinden mümkün olan en iyi sonucun alınmasını sağlayabiliyorlar.

Yazarlar