Editörün SeçtikleriRTÜK ‘n’yi attı radyoyu kapattı

RTÜK ‘n’yi attı radyoyu kapattı

12.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çağdaş Radyo'da çalınan türküdeki 'İmranlım' sözünü 'İmralı' anlayan RTÜK, radyoyu 180 gün kapattı...

RTÜK ‘n’yi attı radyoyu kapattı

RTÜK ‘n’yi attı radyoyu kapattı

Çağdaş Radyo'da çalınan türküdeki 'İmranlım' sözünü 'İmralı' anlayan RTÜK, radyoyu 180 gün kapattı...

MESUT HASAN BENLİ Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ilginç bir cezaya daha imza attı. Abdullah Öcalan için bestelendiği sonucuna vardığı "İmranlım bir yana dünya bir yana" türküsünü yayınlayan Çağdaş Radyo'ya 180 gün kapatma cezası verdi.
Çağdaş Radyo yöneticilerine göre, RTÜK İzleme Dairesi Ozan Hasan Erdoğan'a ait "İmranlım" türküsünde geçen "Şu dünyanın malı hep benim olsa İmranlım bir yana dünya bir yana" sözlerini "İmralım bir yana dünya bir yana" biçiminde anladı.

Gurbete çıkan Sivaslı
Bu türkünün gurbete çıkan bir Sivaslı'nın memleketine olan duygularını konu aldığını ve 8 yıllık geçmişi olduğunu belirten Ozan Hasan Erdoğan şöyle konuştu: "RTÜK çalışanlarının Sivas'ın ilçesi İmranlı'yı İmralı Adası'ndan ayıramayacak düzeyde olmaları son derce üzücüdür. RTÜK bütün denetimlerini böyle yapıyorsa vay halimize."

İşte olay türkü...
Şu dünyanın malı hep benim olsa
İmranlım bir yana dünya bir yana
Kürdün güzelinde kaldı nazarım
Sevdam bir yana dünya bir yana

Sarılsam boynuma açsa derdini
Doya doya silsem akan terini
Hiçbir güzel doldurmaz tövbe senin yerini
İmranlım bir yana dünya bir yana



YAŞAM
























EN ÇOK OKUNANLAR

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ

İlgili Haberler