Sağlık Sabah Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı İle Uyanmak Neden Olur?

Sabah Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı İle Uyanmak Neden Olur?

29.07.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:

İş ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyen baş ağrısının birçok nedeni olabilmektedir. Uykusuzluk, çok fazla uyumak ya da yüksek tansiyon da baş ağrısına sebep olmaktadır. Özellikle sabahları baş ağrısı ve mide bulantısı ile uyanmak oldukça rahatsız edici bir durumdur. Sizin için sabahları baş ağrısı ve mide bulantısı ile uyanmanın nedenini derledik.

Sabah Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı İle Uyanmak Neden Olur

Baş ağrısı sosyal yaşamı büyük ölçüde etkileyen rahatsızlıklardan birisidir. Öyle ki bazen ilaçlar ile dahi engellenememektedir. Dikkate alınmaması durumunda, migren ilk sırada olmak üzere birçok hastalığı beraberinde getirebilmektedir. Özellikle sabahları baş ağrısı ve mide bulantısı ile uyanma durumu mevcut ise sebeplerine bakılması gerekmektedir. Gürültü gibi kontrol altında olmayan unsurlar ağrıyı tetikleyebileceği gibi fizyolojik nitelikteki tetikleyiciler de baş ağrısına ve mide bulantısına sebep olabilmektedir.

Haberin Devamı

 Sabahları Baş Ağrısı ve Mide Bulantısı İle Uyanmanın Sebebi Nedir?

 Sabahları bağ ağrısı ve mide bulantısı ile uyanmanın pek çok sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerden en çok görüleni ise migrendir. Migrenin pek çok çeşidi bulunmaktadır ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır.

 Sabahları Baş Ağrısı ve Mide Bulantısı İle Uyanma Durumunda Hangi Doktora Gidilir?

 Baş ağrısı çoğunlukla eşlik eden bulgular ile değerlendirilmelidir. Bunlar; ışığa ve sese karşı hassasiyet, bulantı ve kusma biçiminde görülmektedir. Birçok baş ağrısı çeşidi ciddi hastalıkların sonucunu oluşturmazken, kimi durumlarda acil bir müdahale gerektiren, yaşamı tehdit eden durumlar da oluşabilmektedir. Olası nedenler ve uygun bir tedavinin belirlenebilmesi için bir nöroloji uzmanı ile görüşmek gerekmektedir.

 

Yazarlar