Sağlık Sabah Uyanınca Topuk Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Sabah Uyanınca Topuk Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

29.07.2021 - 01:07 | Son Güncellenme:

Özellikle sabah uyanıldığı vakit sağ veya sol topukta ağrı meydana gelebilmektedir. Bunun neden olduğu ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, sabah uyanınca topuk ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sabah Uyanınca Topuk Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

Özellikle birçok farkı sebepten dolayı topukta ağrı oluşabilmektedir. Bunun tam olarak tespitini ortaya çıkarabilmek ve tedavi yöntemi ele alabilmek adına, mutlaka uzman bir doktora başvurmak gerekmektedir. Belli bir hastalığın sebep olduğu bu durum, hastalığın nedenlerinden dolayı topuk bölgesinde ağrı meydana getirebilmektedir.

Haberin Devamı

 Sabah Uyanınca Topuk Ağrısı Neden Olur?

 Halk arasında yaygın görülen topuk ağrısı genel olarak plantar fasiit hastalığı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda yine halk arasında buna topuk dikeni denir. Özellikle topuktan başlamak suretiyle ayak parmaklarına kadar doku bandının iltihaplanması ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Tabii bu doğrultuda böyle bir hastalığın belli başlı bazı unsurlar sebep olmaktadır.

 - Burkulma İncinme

 - Kemiklerde çatlak ve kırık

 - Aşil tendonu iltihabı

 - Obezite

 - Kemik deformiteleri

 Bu şekilde daha tıbbi açıdan oldukça fazla neden üzerinden bu hastalık meydana gelebilmektedir.

 Topuk Ağrısı Nasıl Geçer?

 Özellikle belli başlı bazı doğal yöntemler üzerinden topuk ağrısını geçirmek mümkün. Bu bağlamda vazelin ve kırmızı biber karıştırılmak suretiyle günde 2 kez topuk kısmına sürülebilir. Aynı zamanda zeytinyağı ve karanfil yağı karıştırılmak suretiyle de işlemi uygulanabilir.

Haberin Devamı

 Topuk Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Topuk ağrısı söz konusu olduğunda ve ağrı geçmediğinde ortopedi doktoruna başvurmak gerekmektedir.

Yazarlar