Sağlık Sabahları Mide Bulantısı Neden Olur? Her Gün Tekrarlayan Sabah Bulantısı Nedenleri Nelerdir?

Sabahları Mide Bulantısı Neden Olur? Her Gün Tekrarlayan Sabah Bulantısı Nedenleri Nelerdir?

05.05.2021 - 19:03 | Son Güncellenme:

Sabahları mide bulantısı; günlük yaşantıda aniden meydana gelen problemlerin içerisinde yer almaktadır. Sabahları uyanılmasıyla beraber mide bulantısının yaşanması, kişinin gününü mahvedebilir. Sabahları meydana gelen mide bulantılarının değişik sebepleri olmaktadır. Bazı uzmanlar; uzun zaman açlık hissinden ötürü sabahları bulantının meydana geleceğini savunmaktadırlar. Peki sabahları mide bulantısı neden olur? Her gün tekrarlayan sabah bulantısı nedenleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Sabahları Mide Bulantısı Neden Olur Her Gün Tekrarlayan Sabah Bulantısı Nedenleri Nelerdir

Sabahları uyandıktan sonra görülen bulantı, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bazı uzmanlar; sabahları mide bulantısının kalp krizine sebep olabileceğini belirtmektedir. Bununla beraber mide bulantısının şiddetli olması halinde uykusuzluk problemlerinin yaşandığı söylenebilir. Mide bulantısı bir hastalık olmamakla birlikte hastalıkların belirtisidir.

Haberin Devamı

 

 Sabahları Mide Bulantısı Neden Olur? 

 Sabahları meydana gelen mide bulantısı, bir hastalığın habercisi olabilir. Sabahları meydana gelen mide bulantısının sebepleri aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

 

 - Stres kaynaklı duygu değişimleri,

 - Alkol kullanmak,

 - Sigara kullanmak,

 - Mide içerisinde bulunan hastalıklar,

 - Migren ağrıları,

 - Migren kaynaklı olmayan baş ağrıları,

 - Kadınlarda adet döneminin yaklaşması ya da adet döneminde olunması,

 - Baş dönmesi,

 - Besin alerjilerinin varlığı,

 - İlaç kullanımıyla gelişen yan etkiler,

 - Mide ülseri,

 - Kafein içerikli içeceklerin çokça tüketilmesi,

 - Soğuk algınlığı ve üşütme,

 - Kulak ile alakalı sorunlar ve hastalıklar,

 - Yüksek ateş,

 - Mide kanserinin varlığı,

 - Hamilelik,

 - Bağırsaklarda var olan hastalıklar,

Haberin Devamı

 - Bağırsak kanserinin varlığı,

 - Kötü kokulu bir odada uyumak şeklinde sıralanabilir. 

 Her gün tekrarlayan sabah bulantılarının varlığı halinde, alanında uzman bir doktora görünmek, bireyin sağlığı açısından yararlı olacaktır. Bununla beraber mide bulantısının neyden kaynaklandığı belirlenerek, ona göre bir tedavi verilecektir. Bu şekilde sabahları oluşan mide bulantısından kurtulmak mümkün olacaktır. Aksi halde mide bulantısının çok ciddi hastalıklara neden olabileceği unutulmamalıdır. 

 

 Her Gün Tekrarlayan Sabah Bulantısı Nedenleri Nelerdir?

 Sabahları mide bulantısının sebepleri içerisinde; sindirim sisteminin iltihap kapması, aşırı bir şekilde sigara ve alkol tüketmek, migren, gıda zehirlenmeleri, ülser, gastrit, duygusal çöküntülerin varlığı gibi sebepler yer almaktadır. Her gün tekrarlayan sabah bulantısı nedenleri arasında en önemli sebep, kalp krizi olabilir. Her sabah mide bulantısının tekrarlaması, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. 

 Sabahları her gün tekrarlayan sabah bulantısı problemini uygulamak adına bazı metotlar bulunmaktadır. Bunun adına ilk önce dikkat edilmesi gereken şey aç kalmamaktır. Uzun zamanlı açlık sonrasında mide bulantısının meydana geleceği unutulmamalıdır. Mide bulantısının altında yatan başka hastalıklar olacağından, alanında uzman bir doktora görünmek faydalı olacaktır. 

Yazarlar