Saç Bakımı Saç Cilası Nedir, Nasıl Yapılır? Saç Cilası Ne İşe Yarar?

Saç Cilası Nedir, Nasıl Yapılır? Saç Cilası Ne İşe Yarar?

12.12.2021 - 02:57 | Son Güncellenme:

Saçlar ve saç bakımı, hemen hemen herkesi ilgilendiren önemli bir konudur. Bakım esnasında saça fayda sağlayacak birçok malzeme ve işlemden bahsedilir. Son zamanlarda daha trend hale gelen saç cilası da çok merak edilir. Saç cilası nedir ve ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Saç Cilası Nedir, Nasıl Yapılır Saç Cilası Ne İşe Yarar


Kuaför ve saç bakım alanlarını ilgilendiren saç cilası, saça parlaklık verilmesini sağlayan hafif kimyasal içerikli bir malzeme ve işlem türüdür.

Saç Cilası Nedir?

Saç cilası, boya uygulanmış saç telleri üzerinde zamanla meydana gelen ve istenmeyen görüntüleri ve mat saç oluşumunu ortadan kaldırmak için tercih edilen bir işlemdir. Bu işlem, saç tellerinde doğal bir ışıltı kazandırmak ve saç boyası ömrünün de uzamasını sağlamak için kullanılabilir. Saçlar daha uzun süre parlak kalır.

Saç Cilası Ne İşe Yarar?

Bir saç boyası uygulamasından sonra artık belirli aralıklarla dip boya da yaptırmak gerekir. Diğer işlemler de göz önüne alındığında, saç boyatma sıklığı tamamen kullanıcının tercihine bağlıdır. Saçların ışıltısını kaybetmesinden dolayı sürekli boya yaptırmak yerine, saç cilası da tercih edilebilir.

 

Yazarlar