Sağlık Safra Kesesi Çamuru Diyeti Nasıl Yapılır? Safra Kesesi Çamuru Olanlar Ne Yememelidir?

Safra Kesesi Çamuru Diyeti Nasıl Yapılır? Safra Kesesi Çamuru Olanlar Ne Yememelidir?

08.09.2021 - 12:44 | Son Güncellenme:

Vücut içerisinde görevi olan birçok bölüm bulunuyor. Bu bölümler arasında safra kesesi de yer alıyor. Safra kesesi vücut içerisinde çok önemli görevlere sahip bir parçadır. Safra kesesiyle alakalı yapılabilecek bazı diyetler bulunuyor. Safra kesesi çamuru diyeti nasıl yapılır? Safra kesesi çamuru olanlar ne yememelidir? Sorularına sizler için en iyi cevapları derledik.

Safra Kesesi Çamuru Diyeti Nasıl Yapılır Safra Kesesi Çamuru Olanlar Ne Yememelidir

Safra kesesi çamuru diyeti bazı gıdalarla sağlıklı bir şekilde yapılabilir.

Haberin Devamı

Safra Kesesi Çamuru Diyeti Nasıl Yapılır?

Safra, karaciğerde oluşan bir sıvıdır. Bu vücut sıvısı safra kanalları yoluyla bağırsağa aktarılır. Günlük olarak 1.5 ile 2 litre arasında sentez yapılır. Karaciğerde oluşan safranın büyük bölümü safra kesesi içerisinde saklanır. Safra kesesinin toplam kapasitesi 50 ml'dir. Safra kesesi vücut için çok önemli bir organdır. Bu organın herhangi bir sağlık problemi oluşturması durumunda vücut içerisinde bazı tepkimeler görülebilir. Bu sebepten dolayı safra kesesi için beslenme çok önemlidir.

Safra kısmı içerisinde bulunan sıvılar belirli bir oranda emilir. İnsanlar yemek yedikten sonra safra kesesi bir uyarı gönderir ve bu kese kasılma yaşar. İçerisinde yer alan safraları bağırsaklara gönderir. Gönderilen bu safraların içerisinde birçok madde bulunur. Safra kesesinde taş bazı nedenlerde oluşur. Taş oluşması durumunda vücut bazı belirtiler göstermeye başlar. Herkes de görülecek olan belirtilerin süreci ve çeşidi farklı olabilir. Herkes aynı belirtiyi göstermeyeceğinden belirtiler belirli bir süre kadar takip edilmelidir. Safra kesesi için yapılacak olan çamur diyeti herkesin merak ettiği bir diyet türüdür.

Haberin Devamı

Safra Kesesi Çamuru Olanlar Ne Yememelidir?

Safra kesesinde çamur olanlar bazı sorunlar yaşayabilir. Özellikle hangi besinler tüketeceği herkesin merak ettiği bir konudur. Çamur oluşması durumunda beslenmeye çok önem vermek gerekir. Her yiyeceğin tüketilmemesi bu durumu daha fazla tetiklemeyecektir. Bu sebepten dolayı safra kesesi çamur olanlar bir diyet arayışı içine girer. Kendisine uygun olan yiyeceklerin araştırmasını yapar. Safra kesesi çamuru olan kişilerin yememesi gereken bazı yiyecekler bulunur. Bu yiyeceklerin başında yumurta bulunuyor. Tüketilmemesi gereken yiyecekler şu şekildedir;

  • Yumurta
  • Yağlı etler
  • Bitkisel yağlar
  • Gazlı çiçek
  • Çiğ sebze ve meyve
  • Yoğurt
Yazarlar