Sağlık Sağ Göğüs Ağrısı Neden Olur? Göğsün Sağ Tarafında Oluşan Ağrı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Sağ Göğüs Ağrısı Neden Olur? Göğsün Sağ Tarafında Oluşan Ağrı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

30.03.2021 - 17:32 | Son Güncellenme:

İnsanları olumsuz etkileyen birçok ağrı çeşidi bulunur. Özellikle sağ göğüste görülebilecek ağrılar insanları oldukça tedirgin eder. Sağ göğüs ağrılarının neden oluştuğu ve hangi nedenlerle ortaya çıktığı merak edilen bir konudur. Sağ göğüs ağrısı neden olur? Göğsün sağ tarafından oluşan ağrı hangi hastalıkların habercisidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sağ Göğüs Ağrısı Neden Olur Göğsün Sağ Tarafında Oluşan Ağrı Hangi Hastalıkların Habercisidir


Sağ göğüs ağrıları, hayatı olumsuz yönde etkileyebilecek bazı sağlık sorunlardan dolayı oluşabilir.

Sağ Göğüs Ağrısı Neden Olur?

Göğüs ağrıları çok tehlikeli ağrı çeşitleridir. Bu ağrı türleri genellikle kalp krizlerini işaret eder. Fakat bu durumlar geçici bir durum da olabilir. Göğüslerde görülebilecek ağrılar hafife alınmalı mutlaka kontrol edilmelidir. Kişiler göğüs ağrısı yaşadığı zaman genellikle kalp krizi endişesi yaşarlar. Sağ göğüs ağrısının oluşmasına neden olabilecek birçok durum bulunur. Bu durumlar şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

● Akciğer sorunları
● Hazımsızlık
● Reflü
● Kas hasarı
● Kaburgalarda iltihap


Birçok etken göğüslerin ağrımasında etkili olabilir. Hayatı riske atacak önemli nedenler arasında kalp ve akciğer hastalıkları bulunur. Göğüs ağrıları her zaman ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Mutlaka uzun süren sağ göğüs ağrıları için uzman doktorlara görünmek gerekir. Gerekli olan testler yapılarak tanı koyulması, insanların hayatını riskten kurtaracaktır. Acil servislere göğüs ağrısı şikayetiyle giden birçok insan bulunuyor. Son derece tehlikeli olarak görülen bu belirtiler, doktorlar tarafından detaylı olarak inceleniyor.

Göğsün Sağ Tarafında Oluşan Ağrı Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Göğüs ağrılarının sürmesi ve şiddetli olması birçok hastalığı işaret edebilir. Özellikle akciğerle alakalı bazı sağlık sorunlarını gösterebilir. Akciğerden kaynaklı oluşan bazı hastalıkların belirtisinde sağ göğüs ağrısı bulunur. Sağ göğüs ağrıdığında gerekli olan testlerin ve muayene işlemlerinin yapılması gerekir. Sağ göğüs kısmında ağrı görülmesi ciddi hastalıkların göstergesi olabildiği için insanların panik yapması normal karşılanıyor. Göğüs ağrısının olmasıyla birlikte bazı hastalıklar ön plana çıkıyor. Bu hastalıklar şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Akciğer hastalıkları
● Kalp hastalıkları
● Sindirim hastalıkları
● Kas ve kemik hastalıkları
● Panik atak
● Zona


Bu hastalıkların tamamında sağ göğüsün ağrıma belirtisi bulunur. Sağ göğüs ağrıdığında oluşabilecek hastalıklar oldukça risklidir. Ölümcül riski bulunan hastalıklar olduğundan, mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilmesi gerekir.

Yazarlar