Sağlık Sağ Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur? Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Sağ Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur? Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

28.07.2021 - 01:05 | Son Güncellenme:

Vücudun farklı bölgelerinde değişik sebeplerden dolayı ağrılar çıkabilmektedir. Son dönemlerde ise sağ koltuk altı bölgesinde ağrıların oluşması konusunda birçok işi bilgi almaya çalışıyor. Peki, sağ koltuk altı ağrısı neden olur? Ağrı için hangi doktora gidilir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Sağ Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir

Birçok değişik sebepten dolayı sağ koltuk altı bölgesinde ağrı yaşanabilmektedir. Bunun nedenlerini araştırmak ve teşhisi koyabilmek için mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekir. Daha sonra uygun şekilde tedavi yöntemleri ele alınabilir ve kısa zaman içerisinde bu sorundan kurtulma şansı elde edilebilir.

Haberin Devamı

 Sağ Koltuk Altı Ağrısı Neden Olur?

 Hem fiziksel hem de psikolojik olarak ortaya çıkan etkiler ile beraber sağ koltuk altı kısmında ağrılar oluşabilmektedir. Bu konuda ağrıya neden olabilecek birçok değişik unsur söz konusudur.

 - Lenf bezinin enfeksiyon kapması

 - Yeteri kadar temizlenmemek

 - Stres

 - Kimyasal içeren parfümlerin kullanması

 - Yanlış tıraşlama

 - Bazı hastalıklar üzerinden aşırı terleme

 Yukarıda verilen bu gibi farklı sebeplerden dolayı sağ koltuk altında sık aralıklarla ağrı yaşanabilir. Özellikle bu ağrıların daha ciddi bir noktaya ulaşmaması için mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekmektedir. Ele alınması gereken belirtiler doğrultusunda teşhis ile beraber farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Haberin Devamı

 Sağ Koltuk Altı Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? 

 Bu konuda en merak edilen durumlar içerisinde sağ koltuk altı ağrısı için hangi doktora gidilmesi gerektiğidir. Eğer Sağ koltuk altı bölgesinde birtakım ağrılar söz konusu ise, bunun için mutlaka bir genel cerrahi doktoruna gitmek gerekmektedir. Genel cerrahi bölümü üzerinden uzman bir doktor ile yapılacak tetkikler neticesinde sonuç kesin olarak ortaya çıkarılır. Bunun sonucunda ise yaşanacak duruma bağlı olarak belli başlı bazı tedavi yöntemleri ele alınmaktadır.

Yazarlar