Püf Noktası Sahte Altın Nasıl Anlaşılır? Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır? Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

22.05.2021 - 13:16 | Son Güncellenme:

Altının çağımızda değerinin iyice artması ile birlikte sahte altın da piyasada oldukça fazla türemeye başladı. Özellikle sahte altınlar bazen uzman kişiler tarafından da anlaşılamamaktadır. Sahte altının anlama yöntemleri ise bulunmaktadır. Bu yüzden altın alırken altının sahte ya da gerçek olduğunu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Peki sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte sahte altın alırken dikkat etmeniz gereken tüm detaylar.

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Sahte altın anlamanın altın sayılabilecek püf noktaları bulunmaktadır. Özellikle sürekli olarak altın ticareti yapanlar altın alıp satanlar bu püf noktalarını iyi bilmesi gerekir. 

Haberin Devamı

 Sahte Altın Nasıl Anlaşılır?

 Sahte altını anlamanın en önemli yöntemleri arasında damga yöntemi gelmektedir. Damga yöntemi gerçek altının üzerinde mutlaka bulunmaktadır. Gerçek altının üzerinde bir tane damga bulunur. Bu damga altının gerçek olduğunu dile getirir. Bu şekilde kolayca damga yöntemi ile altının sahte ya da gerçek olup olmadığına anlayabilirsiniz. Gerçek altının üzerinde küçük bir damga bulunur. Bu şekilde ayar damgası ve sertifika damgası tam olarak bu damganın üzerinde yazar.

Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Altını alırken sahte olup olmadığınızı anlama yöntemleri arasında ses yöntemi gelmektedir. Altını aldıktan sonra sert bir zemine doğru yavaşça bırakın. Gerçek altın sesinde tok bir ses çıkmaktadır. Eğer altını attığınızda ses çok tiz ve ince çıkıyorsa bu altın kesinlikle sahtedir. Bundan dolayı altını alırken bu detaya özen göstermeniz sizin açınızdan iyi olabilir. Kuyumcuların da en çok tercih ettiği yöntemler arasında bu gelmektedir. 

Yazarlar