Püf Noktası Salep Tohumu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

Salep Tohumu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır?

16.01.2022 - 03:39 | Son Güncellenme:

Doğada yetişen pek çok bitkiyi mutfaklarda çeşitli tarifler hazırlarken kullanmak mümkün olmaktadır. Bu bitkilerden biri de salep olarak belirtilmektedir. Salep doğada yumru halinde yetişen bitkiler arasında gösterilmektedir. Çeşitli tariflerde kullanılmasının yanı sıra insan sağlığı açısından da oldukça faydalı bir besin olmaktadır. Peki, salep tohumu nedir, ne işe yarar? Nerelerde kullanılır tüm detayları ile derledik.

Salep Tohumu Nedir, Ne İşe Yarar Nerelerde Kullanılır


Salep özellikle kış mevsiminde sıcak olarak tüketilen içeceklerin başında gelmektedir. Bu bitki tok tutma özelliğinden dolayı kilo vermek isteyenler tarafından da sıklıkla tüketilmektedir.

Salep Tohumu Nedir, Ne İşe Yarar?

Salep tohumu, kökleri olan otsu bir bitki olarak ifade edilir. Bu bitkinin çiçekleri salkım ve gövde kısmı da başak şeklindedir. Salep tohumları mevsiminde toplanarak kurutulur ve toz haline getirilir. Su ve süt kullanılarak hazırlanan salep; grip, nezle, öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelmektedir.

İçeriğinde bulunan kalsiyum ve protein sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Bağırsakları rahatlatarak çalışmasını bir düzene koymaktadır. Cilt sağlığı üzerinde faydaları fazla olan salep kadınların adet dönemlerini daha rahat geçirmelerini sağlamaktadır. Sindirim problemlerine de iyi gelerek şişkinlik ve hazımsızlıktan kaynaklanan sıkıntıları ortadan kaldırmaktadır.

Nerelerde Kullanılır?

Salep, su veya süt ile hazırlanarak sıcak bir içecek olarak tüketilmektedir. Bunun dışında dondurmalarda, muhallebilerde, kurabiyelerde, keklerde ve daha pek çok tarifte kullanılmaktadır. Bu kullanımlar içinde en yaygın olanı dondurma yapımında kullanılması olmaktadır.

 

Yazarlar