Yaşam Sanal kumarın kasası İsrail’de!

Sanal kumarın kasası İsrail’de!

26.12.2010 - 02:02 | Son Güncellenme:

Polis Şişli’de faaliyet gösteren sanal kumar çetesinin çalışma yöntemini belirledi. Çetenin İsrail’deki ana bilgisayar üzerinden kumar oynattığı, paranın 4’te birinin komisyon olarak bu adrese aktarıldığı ortaya çıktı...

Sanal kumarın kasası İsrail’de

İsrail’de bulunan ana bilgisayarlar üzerinden özel bir yöntemle kumar oynatıldığını belirleyen İstanbul polisi, Şişli’de bulunan 5 yere baskın düzenledi. 19 kişinin gözaltına alındığı baskının ardından İsrail’de bulunan ana bilgisayar üzerinden nasıl kumar oynatıldığı, tüm detayları ile ortaya çıkarıldı. İsrail’de sanal kumarı organize eden şebekenin oynanan kumar parasının yüzde 25’ini komisyon olarak aldıkları belirlendi.
Polis sanal kumarda bir gecede dönen paranın yüz binlerce lira olduğunu söyledi. Şişli’de internet üzerinden kumar oynatıldığı yönünde bir ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Aralık’ta belirlenen 5 yere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 1’i kadın 5 işletmecinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şebeke elemanlarının, 6 Aralık’ta Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan, “Kumar Baronu Avi” olarak bilinen Abraham Tikva’ya bağlı olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 4 çalışan ile 10 oyuncu hakkında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı.

İki gün sorgulandılar
Sanal kumarhaneleri işlettikleri iddia edilen İsmail D. (26), Sedat D.(29), Salih Ş.(45), Gönül H.(32) ve Abdüllaziz T.(32), Ahlak ve Kumar Büro Amirliği’nde 2 gün boyunca sorgulandı.
Sanal kumarhanelerin bulunduğu evlerde ele geçirilen, İsrail’den gelen özel programların bulunduğu 50 hard disk, 34 kompakt bellek, 13 dijital anahtar, 2 pos cihazı da incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Sanal kumarın kasası İsrail’de

Polis çok sayıda hard diskin yanı sıra kumar
için kullanılan 13 dijital anahtar da ele geçirdi.

Çete nasıl çalışıyor?
Abraham Tikva’nın geliştirdiği yöntemde, kumar oynatılacak bilgisayarların IP numaraları İsrail’de bulunan server’a tanıtılıyor ve kaydedilen her bilgisayara bir numara verildikten sonra özel bir program yükleniyor. İsrail’de bulunan server oynanan kumar parasının oyuncunun kazandığına ya da kaybettiğine bakmadan yüzde 25’ini otomatik olarak komisyon olarak kesiyor. Örneğin kumar masasında ortadaki para 100 bin liraya çıktığında bu paranın 25 bin lirası otomatik olarak ana bilgisayarların belirlediği hesaba aktarılıyor. Oyun oynamak isteyen kişiler, sanal kumarhaneye çevrilen evlere geliyor. İlk olarak dijital anahtar ile kontör yükleniyor. Kumar programı bilgileri İsrail’de bulunan ana bilgisayarlara ulaştırıyor. Bu işlem gerçekleştikten sonra bilgisayar ekranı açılıyor ve oyuncu kumar oynamaya başlıyor. Oyuncular aynı sistem içinde farklı yerdeki kumarbazlarla oyun oynayabiliyor.

Yazarlar