Güzellik Sedir Ağacı Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Sedir Ağacı Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir?

28.07.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Botanik dilde ''Pinaceae'' şeklinde isimlendirilen ve çamgiller ailesine ait olan bir ağaç çeşididir. Sedir ağacı yağı; ağacın kabuk ve gövde bölümünden buhar damıtma yoluyla çıkarılmaktadır. Sedir ağacı, Türkiye çapında Akdeniz iklimini sevmekle beraber Toros Dağlarında bir çeşidi yetişmektedir. Peki sedir ağacı yağının saça ve cilde faydaları nelerdir? Sedir ağacı yağı neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.

Sedir Ağacı Yağının Saça Ve Cilde Faydaları Nelerdir


Sedir ağacı yağı; cilt hastalıkları tedavisinde olumlu etkileri olan, solunum hastalıklarına yararı olduğu bilinen bir yağ çeşididir. Bununla beraber bağışıklık ve sindirim sistemi sorunlarına birçok faydası vardır.

Sedir Ağacı Yağının Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Sedir ağacının saça ve cilde faydalarının birden fazla olduğunu belirtmek mümkündür. Sedir ağacı yağı; kıl köklerini uyarır ve kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırır. Bununla beraber saç dökülmesinin yavaşlamasına imkan tanır. Sedir ağacı yağı; kuru saç derisini iyileştirir.

Sedir ağacı yağının cilt açısından da pek çok faydası vardır. Bununla beraber sedir ağacı yağı, cildin gözeneklerini açık tutarak, deri ve akne enfeksiyonlarını önler. Bunun dışında sedir ağacı yağı, yüz derisini sıkılaştırıp, genç bir görünüm vermek adına oldukça etkilidir. Sedir ağacı yağı; sivilcelerin doğal şekilde iyileştirilmesi adına kullanılabilir. Sedir ağacı yağının, sivilceleri ve akneleri gideren faydası bulunmaktadır.

Egzama; kırmızı renkli ve kuru kaşıntıya sebep olan, çatlayan ya da kabaran deriye sebep olan yaygın cilt hastalığıdır. Sedir ağacı yağı, rahatsız eden ve cilt sorunlarına neden olan iltihaplanmanın iyileşmesine yardımcı olur. Cildin soyulmasını azaltarak, enfeksiyonun tedavisinde önemli rol oynar.

 

Yazarlar