Yaşam Sekreter Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nerede Yaşar?

Sekreter Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir? Nerede Yaşar?

27.10.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Görsel açıdan en ilginç hayvan türlerinden birisi de sekreter kuşlarıdır. Sekreter kuşları hakkında bilgi almak isteyen kişiler internet üzerinden sıklıkla araştırmalar yapmaktadır. Peki, sekreter kuşu nedir, özellikleri nelerdir? Nerede yaşar? Sizlere sekreter kuşları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Sekreter Kuşu Nedir, Özellikleri Nelerdir Nerede Yaşar

Sekreter kuşları baş bölgelerindeki farklılık ile diğer kuş türlerinden ayrılmaktadır. Daha çok Afrika'da yer alan bu kuşlar pek çok farklı özellikleri ile ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Sekreter Kuşu Nedir?

 Yılan akbabası olarak da bilinen sekreter kuşları gündüz yırtıcı kuşları takımı içerisinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Afrika'ya özgü bir kuş türü olarak ifade edilmektedir. Bu kuşlar yüksek bacaklı ve uzun boyunlu kuş türleri olması ile birlikte 125 santimetreye kadar boyları bulunmaktadır. 

 Sekreter kuşlarının baş bölgesinde diken görünümlü tüyleri bulunmaktadır. Bu nedenle ilginç bir görsele sahiplerdir. Dünya üzerinde bulunan en ilginç ve koruma altında olan hayvan türü olduğu da bilinmektedir.

 Sekreter Kuşu Özellikleri Nelerdir?

 Sekreter kuşları fiziksel görünümleri ile ilginç hayvanlar olmaktadır. Bu kuş türlerinin özellikleri şunlardır:

 - Kanat uçları ve bacaklarının tüylü bölgeleri siyah renkte olmaktadır.

Haberin Devamı

 - Baş bölgelerinde diken görünümlü ibikleri vardır.

 - Uzun boylu ve uzun bacaklı hayvanlardır.

 - Kuyruğunun uzun orta tüyleri beyaz renge sahiptir.

 - Göz kısmı turuncunun farklı tonlarından oluşmaktadır.

 - Gagaları beyaz ve kıvrımlıdır.

 Nerede Yaşar?

 Sekreter kuşları genellikle Afrika'ya özgü bir hayvan türüdür. Bununla birlikte nadir ve nadide kuş türleri arasında yer almaktadır. Afrika'nın alçak otlar ile kaplı alanlarda yaşadığı bilinmektedir. Bu sayede sekreter kuşları avlarını zeminde daha rahat bir şekilde görmektedir. Görünüm olarak kibar bir izlenim verse de buna aldanmamak gerekmektedir. Özellikle usta bir yılan avcısı özelliği ile ön plana çıkan bir kuş türüdür. 

Yazarlar