Sağlık Servikal Vertebra (Boyun Omurları) Nedir? Servikal Vertebra Özellikleri Nelerdir?

Servikal Vertebra (Boyun Omurları) Nedir? Servikal Vertebra Özellikleri Nelerdir?

17.09.2021 - 21:08 | Son Güncellenme:

Vücudun birçok farklı bölgesinde esnek ve hareket etme yeteneğine sahip bölgeler bulunur. Bu bölgeler gün içerisinde etkin hareket etmemize ve çevredeki olan bitene şahit olmamıza fırsat verir. Peki Servikal vertebra (boyun omurları) nedir? Servikal vertebra özellikleri nelerdir? İşte bu omurlar hakkında merak edilenler.

Servikal Vertebra (Boyun Omurları) Nedir Servikal Vertebra Özellikleri Nelerdir

Esnek bir yapıya sahip olan boyun omurları aynı zamanda Servikal vertebra olarak bilinir. Vücudun en önemli yapıları içerisinde yer alması ile beraber, farklı yönleri hareket etme imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda vücudun güçlü olması gereken kısımları içerisinde yer aldığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 

 Servikal Vertebra (Boyun Omurları) Nedir?

 

 Omurganın boyun içerisinde kalan bölümüne servikal vertebra denmektedir. Türkçe adı üzerinden boyun omurları olarak ifade etmek mümkündür. Esnek bir yapıya sahip olması ile beraber sağa veya sola ya da aşağı ve yukarı şekilde hareket etmek için kullanılır. Aynı zamanda bu bölgenin güçlü bir yapıya sahip olması büyük bir öneme sahiptir. Çünkü spinal sinirler ile beraber hassas omurilikleri koruyan kısım olduğunu söylemek mümkün. Böylece hareket sisteminin temel yapıları etkin bir şekilde koruma altında tutulur. Omurgada boynun iç kısmında yer alan bu kısım, etkin bir hareket ve esnek yapıya sahiptir.

 

 Servikal Vertebra Özellikleri Nelerdir?

 

 İnsan yapısı açısından birçok farklı özelliği ile beraber servikal vertebra ön plana çıkıyor. Özellikle insan anatomisi için günlük yaşam içerisinde büyük öneme sahip yapılar arasında yer alır.

Haberin Devamı

 

 - Oldukça güçlü bir yapıya sahiptir.

 - Esnek bir tasarımdır.

 - Boynun sağa ve sola, aşağı yukarı hareket etmesine imkân sağlayacak esnekliği sunar.

 - Hassas omurilik ile beraber spiral sinirleri korur.

 - Omurganın boynun iç kısmında yer alır.

 

 Genel olarak bu özellikleri ile beraber boyun omurları ön plana çıkar. Vücut içerisinde en çok kullanılan ve en hareket edilen kısımlar arasında bulunur. O yüzden mutlaka esnek bir yapı olmasının yanı sıra her daim güçlü alması gerekir. Böylece sadece etkin bir hareket imkanı elde edilmez. Aynı zamanda spiral sinirler ve hassas omurilikler etkin bir şekilde korunmuş olur. Vücudun temel yapı taşları içerisinde bu unsurlar gelir.

Yazarlar