Gününüzü Güzelleştirecek 5 Düşünce

Yapmam gereken bir sürü iş var diye söylenirken.. Ne mutlu bana, imkanım var, sağlığım yerinde, her işimi halledebiliyorum çok şükür diye de içimizden geçiriyor muyuz acaba? Yapılacaklar listesine her gün bir yenisi eklenir; kimi zaman iş, kimi zaman gündelik basit telaşlar, angarya olarak gördüğümüz durumlar, kimi zaman da eş dosttan gelen ricalar listemizi boş bırakmaz. Onu yap bunu yap derken yorulup isyan ederiz. Oysa ki aranıyor, soruluyor, ihtiyaç duyuluyor olmak hepimiz için önemlidir. İnsanı zinde tutar; iyi ve değerli hissettirir. Fark yaratıyor olmak, faydalı olduğunu bilmek kişisel tatmin için çok mühimdir. Bir yetkinliğin var, kredibiliten tam ki bu işler senden soruluyor. Bu kadar sevilip sayılmak herkese nasip olmaz.

Haberin Devamı

Maddi anlamda henüz hedeflediğin noktada olmayabilirsin. Fakat hayatta bizleri gerçekten mutlu eden her şey zaten ücretsiz. Sevmek, sevilmek, dostluklar kurmak, hal hatır sormak, anlamaya çalışarak dinlemek, üzüntüleri ve sevinçleri paylaşmak, saygıda kusur etmemek, ince düşünmek, güler yüz, şefkat göstermek, sarılmak, öpmek, neşeli tavırlar sergilemek, gülmek, beden dili, zarafet, sevgi dolu ve yapıcı bir tonda konuşmak… Tek göz odada da olsan, malikanede de otursan kapladığın hacim belli. Karnın doyduktan sonra yemeğin hükmü kalmıyor. Kalbimiz ise sonsuz sevgi taşıyabilir, her zaman daha fazlasını alabilir. Seni besleyen, ayakta tutan asıl gücün sevgi olduğunu unutma. Eğer ki bir mutsuzluğun varsa bunu maddi imkanlarından bağımsız olarak kendi içinde çözebilirsin. Tüm cevher içimizde, dışarıya nasıl bir enerji yansıtırsak aynısını karşılık olarak alırız.

Neden benim başıma bunlar geldi, kovulmayı, kazıklanmayı, aldatılmayı, terk edilmeyi ben mi istedim diye isyan ediyor olabilirsin. Evet, sen istedin. Girdiğin ortamlarla, kurduğun arkadaşlıklarla, gösterdiğin hal ve tavırla tüm yaşananları hayatına sen çektin. Sorumluluk al, seçimlerini sahiplen. Direksiyonda olduğunu kabul edersen, gittiğin yolu değiştirebileceğini de fark edebilirsin. Geçmişte izlediğin yol seni bugüne getirdi. Bugünü değiştir, geleceğin değişsin. Eğer ki bu durumun gerçekten farkına varabilirsen ne mutlu sana; artık direksiyondaki sen bilinç kazandı demektir. Amaçsız dolaşmak yok, şuursuz bir o yana bir bu yana savrulmak yok, dönme dolap gibi aynı kavşakta dön babam dönmek yok. Önceliklerini sırala, hedefini belirle. Gitmek istediği yeri bilen sebat eder, danışır, tartışır, er ya da geç doğru yolu bulur.

Haberin Devamı

Yaşamak sürekli başkaları ile yarış halinde olmak anlamına gelmiyor; geride kalan, geciken, öne çıkan, kazanan, kaybeden yok. Kendi deneyimini yaşayan insanlar var. Ruhlarımız birbiri ile kıyaslanamayacak ölçüde eşsiz. Ben o treni kaçırdım diye bir şey yok. Hayatta kaçırmak diye bir konsept yok. Hazır olmadığın için eşleşmeyen durumlar var. Senin için uygun olan bir durumu kaçırman mümkün değil. Kısmet kişiye özeldir; tesadüfen elde edilmez, kazara kaybedilmez. Hepimiz algılarımız ölçüsünde hayatı deneyimleyebiliyoruz. Dil bilmeyen birinin fransızca yapılan bir espriye çok komik dahi olsa gülmesi mümkün mü? Sanat tarihi okumamış birinin dönem tablolarında kullanılan tekniği takdir edebilmesi? Hiç sevmemiş birinin gerçek sevgiyi anlayabilmesi? Ne kadar donanımlıysak, farkındalığımız da o kadar yüksek oluyor. Hayatını renklendirmek istiyorsan ruhunu beslemeye gayret et, daha çok oku, dinle, sev, emek ver, gez, gör, araştır. Enerji seviyeni ve farkındalığını daima arttır ki eşleşebileceğin olasılıklar çoğalsın, kısmetin açılsın.

Haberin Devamı

Biraz yaşayacağız, biraz sonra da öleceğiz. Acıdan kaçarken de haz peşinde koşarken de anlık olduğunun farkında mıyız? Neden bunca stres? Bu kadar abartma ne uğruna? Gündelik basit mevzular için kendinizi yıpratmayın. Varsın yol vermesin, önüne kırsın, para üstü olmasın, yanlış siparişi getirsin, en başarılı sen ol, en güzel sen ol, en şık o olsun, evin büyük ya da küçük olsun ne fark eder? Sen fark etmez dersen etmez. Güç sende, farkında mısın? Her zaman büyük resme bakın. Ben kimim, ilkelerim neler? Şu an olup biten karmaşa benim karakterime ne katıyor, verdiğim tepki benden ne götürüyor? Sen kendini bil yeter. İç huzur her türlü haklı-haksız tartışmasından daha kıymetlidir.

Yüzünüzün güldüğü, sevildiğinizi hissettiğiniz bir hafta olsun,

Sibel ŞENGÜL