Sağlık Sigara İçmeyi Bıraktıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir? Sigaraya Geri Başlamamak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sigara İçmeyi Bıraktıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir? Sigaraya Geri Başlamamak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

18.09.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

Sigara kullanımı oranı oldukça yüksektir. Sigarayı bırakmak isteyen kişiler bu konuda nasıl bir yöntem uygulayacağını araştırıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra, geri başlamamak için nelerin yapılacağı insanların merak ettiği bir konudur. Sigara içmeyi bıraktıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? Sigaraya geri başlamamak için yapılması gerekenler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sigara İçmeyi Bıraktıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir Sigaraya Geri Başlamamak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir

Sigarayı bırakan kişiler sigarayı bıraktıktan sonra, sigara içilen ortamlarda durmaması gerekir.

Haberin Devamı

 

 Sigara İçmeyi Bıraktıktan Sonra Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

 Sigara bağımlılık yapan tütün çeşitlerinden biridir. Sigara bağımlılık yaptığından dolayı bırakması oldukça zor bir süreçtir. Sigarayı bırakmaya karar veren kişiler, iyi bir mücadele vermesi gerekiyor. Sigarayı bırakan kişilerin yapması gereken birçok durum var. Sigarayı nasıl kolayca bırakılacağı ve sigara bıraktıktan sonra ne yapılması gerektiği hakkında birçok araştırma yapılıyor. Bireyler sigarayı nasıl bırakacağını düşünüyor.

 

 Sigarayı bırakan kişilerin, bırakma aşamasında bazı durumlara dikkat etmesi gerekiyor. Sigarayı bırakan kişileri her durum tetikleyerek tekrar sigaraya başlatabilir. Bu konuda hassas olarak bazı önlemlerin alınması gerekir. Sigarayı bırakan kişiler, bıraktıktan sonra şunları yapabilir;

Haberin Devamı
  • Sinemaya gitmek
  • Yürüyüşe çıkmak
  • Egzersiz yapmak
  • Sakız kullanmak
  • Tespih çekilmesi
  • Bol su tüketimi
  • Derin nefes almak
  • Sigara içilen ortamlarda bulunmamak
  • Yemek yemek
  • Pozitif düşünmek

Sigaraya Geri Başlamamak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

 Sigarayı bırakan kişiler, tekrar sigaraya başlamamak için zorlu bir süreçten geçer. Bu zamanlara mutlaka kendisine hobi edinecek ve kafasını dağıtacak bir şeyler bulmalıdır. Sigarayı bırakan kişide ister istemez agresiflik durumu görülür. Kişiler olabildiğince kalabalık ortamlara girmemesi gerekir. Dikkatini başka şeylere vererek, sigarayı unutması önemlidir. Sigarayı hatırlamamak için kendisine farklı uğraşlar bulmalıdır. Sigara bağımlılığı sebebiyle sürekli olarak beyine uyarı verir ve kişiler bu durumda sigara ihtiyacı hisseder.

 

 Sigarayı tamamen unutmak, yeniden başlamamak için iyi bir yöntemdir. Bu yöntem uygulanarak sigara akıldan tamamen çıkarılır. Canı sigara isteyen kişiler, hemen başka şeyler düşünmelidir. Farklı aktiviteler yaparak, kafasını başka şeylere yormalıdır. Sigara fikrini aklından götürecek ve ilgisini çeken bir şey bulmalıdır. Sigara bırakmak zordur, fakat bıraktıktan sonraki aşama daha da zordur. Kişiler bunun farkında olarak sigarayı aklından tamamen çıkarmak istiyor.

Yazarlar