Yaşam Silikon Nasıl Temizlenir? Evdeki Eski Silikonları Temizleme Yöntemleri...

Silikon Nasıl Temizlenir? Evdeki Eski Silikonları Temizleme Yöntemleri...

08.04.2021 - 03:22 | Son Güncellenme:

En sık kullanılan yapı malzemelerinden olan silikon; kapı pencere, araba, döşeme, dış mekan, tezgah ve yalıtım alanlarında kullanılmasının yanı sıra çeşitli ev dekorasyon ürünlerinin yapımında da işe yarar. Bu kadar çok yönlü bir malzeme olması nedeniyle evde eski silikon izlerine rastlamak da oldukça yüksek bir ihtimaldir. Peki silikon nasıl temizlenir? Evdeki eski silikonları temizleme yöntemleri nelerdir? İşte silikon temizleme konusunda kafalara takılanlar.

Silikon Nasıl Temizlenir Evdeki Eski Silikonları Temizleme Yöntemleri...


Silikon; sahip olduğu yüksek yapıştırıcı ve tutucu özellikleri nedeniyle akla gelen hemen her alanda kullanılan bir yapı malzemesidir. Bu nedenle evde eski silikon izlerine rastlamak çoğu kişi için rahatsızlık verici bir durumdur.

Silikon Nasıl Temizlenir?

Silikon uzun ömürlü bir malzeme olduğu için dayanımı da yüksektir. Bu nedenle silikon temizleme işlemlerinde uygulanması gereken belirli adımlar vardır. Hem ucuz hem de pratik bir malzeme olan silikon, kullanım kolaylığı nedeniyle de herkes tarafından uygulanabilir. Bütün bu durumlar silikonun kullanım alanını arttırırken, evlerde eski silikon izlerinden kurtulma sorununu da beraberinde getiriyor. Fakat eski silikon izlerinden kurtulmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil.

Eski silikon izlerini temizlemede profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyulmaz. Bu işlem herkesin evde kendi başına yapabileceği kadar kolaydır. Sadece bu işlemde belirli adımların uygulanması gerekir. Ne yapılacağı bilindikten sonra donmuş silikon izlerini çıkarmak da oldukça kolay hale gelir.

Silikon Temizleme Yöntemleri

Silikon temizlerken önemli olan silikonun yapıştığı malzeme yüzeyidir. Çünkü farklı yüzeylerde silikon temizliği farklı olur. Donmuş bir silikon yüzeylerden ısıtılarak çıkarılabilir. Bunun için saç kurutma makinesi ve ısı tabancası gibi aletler kullanılabilir. Silikon eridikten sonra yüzeyin nemli bir bezle silinmesi yeterlidir. Ancak silikon ısıdan zarar görecek bir yüzeydeyse bu işlem uygulanmamalıdır.

Solüsyon kullanmak da donmuş silikon izlerinden kolaylıkla kurtulmayı sağlar. Alkol ve aseton gibi malzemeler silikon lekesini çıkartmakta başarılıdır. Kumaş yüzeyler üzerindeki silikon izleri için bu yöntem uygulanmaz, çünkü kumaşta renk farkı ya da herhangi bir zarar oluşması istenmez. Bu durumda özel silikon çözeltilerinden yararlanılabilir. Kumaş iyice silindikten sonra suyla temizlenmelidir. Bu şekilde donmuş silikon izleri ortadan kalkar.

 

Yazarlar