Sağlık Sinüs Temizleme Yöntemleri Nelerdir? Sinüzit Boşaltma Doğal Yollarla Nasıl Yapılır?

Sinüs Temizleme Yöntemleri Nelerdir? Sinüzit Boşaltma Doğal Yollarla Nasıl Yapılır?

30.03.2021 - 17:29 | Son Güncellenme:

Sinüzit son yıllarda çok sık karşılaşılan sağlık problemlerinden birisidir. Özellikle bağ ağrısının yanında burun tıkanıklığı gibi belirtiler gösteren sinüzit kişilerin hayatlarını oldukça olumsuz etkilemektedir. Bunun için evlerde bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. Peki sinüs temizleme yöntemleri nelerdir? Sinüzit boşaltma doğal yollarla nasıl yapılır? Sizlere sinüs temizleme yolları hakkında yapılması gerekenleri detaylıca derledik.

Sinüs Temizleme Yöntemleri Nelerdir Sinüzit Boşaltma Doğal Yollarla Nasıl Yapılır

Sabahları baş ağrısı ile uyanmak şüphesiz herkesin en büyük sıkıntılarından birisidir. Bunların yanında bazı belirtilerin bulunması sinüzitin başlıca belirtileri olmaktadır. Sinüsleri boşaltmak bu anlamda kişileri oldukça rahatlatmaktadır.

Sinüs Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Yüz ve kafa boşluklarında yer alan boşlukların içerisinde bulunan cephelere sinüs adı verilmektedir. Sinüslerde oluşan enfeksiyonlar sinüzite neden olmaktadır. Sinüzit soğuk algınlığı ile birlikte alerjik reaksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Genellikle kış aylarında oluşan sinüzit hastalığında sürekli bir akıntı söz konusu olmaktadır.

Sinüsleri boşaltma yöntemlerinden birisi cerrahi müdahaleye gerek kalmadan Balon Sinüsoplasti olmaktadır. Bu işlem ağrısız, sızısız ve hızlı bir iyileşme sağlayan bir yöntemdir. Bu nedenle çok sık tercih edilmektedir.

Bu tedavide tıkalı sinüs içerisine röntgen yardımı ile sönmüş bir balon yerleştirilir ve balon şişirilir. Bu tedavi sonrasında hasta normal yaşantısına dönebilmektedir.

Sinüsleri boşaltmak için uygulanan diğer bir yöntem ise sinüzit ameliyatıdır. Fakat bu yöntem cerrahi müdahale ile gerçekleştiği için Balon Sinüsoplasti yöntemi daha sık tercih edilmektedir.,

Sinüzit Boşaltma Doğal Yollarla Nasıl Yapılır?

Sinüzitleri doğal yollar ile boşaltmanın bazı yolları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de tuzlu sudur. Kaynayıp soğumuş bir su içerisine karbonat ve bir tatlı kaşığı deniz suyu koyup karıştırarak enjektör yardımı ile buruna sıkılması sinüslere iyi gelmektedir. Sinüsleri doğal yollar ile boşaltmanın diğer yolları ise şunlardır:

- Bir tutam kuru papatya ile buhar banyosu nefesleri açmaya yardımcı olur.
- Okaliptüs yağını bir pamuk çubuğuna damlatıp burunun içine sürülmesi tıkanıklığı açarken ağrıların geçmesine de yardımcı olacaktır.
- Diğer bir yöntem ise zencefildir. Küçük parçalara ayrılmış olan zencefil ile bir bardak sıcak su demlendikten sonra süzerek içilebilir.
- Soğanın dörde bölünerek bir bardak su ile kaynatılıp süzüldükten sonra içmek sinüzit hastalığına iyi geldiği bilinmektedir.

 

Yazarlar