Editörün Seçtikleri Sosyal tesisin atık suyu Boğaz'a

Sosyal tesisin atık suyu Boğaz'a

01.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baltalimanı'ndaki İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nin atık suları Boğaz'a boşaltılıyor. Tesis müdürü ise "Kanalizasyon denize değil dereye akıyor" diyor

Sosyal tesisin atık suyu Boğaza



Sosyal tesisin atık suyu Boğaza


Konuklar da gördü
BALTALİMANI'NDAKİ İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Sosyal Tesisleri'nin kafeterya bölümünün atık suları, gecenin ilerleyen saatlerinde Baltalimanı Deresi'nin İstanbul Boğazı ile birleştiği noktadan boşaltılıyor. Suyun rengini değiştiren atık su, pis kokusuyla çevrede bulunanların keyfini kaçırıyor. Sosyal Tesisler Müdürü Namık Kaya'ya bu durumu sorduk.

Yolda biriken sular
SOSYAL Tesisler Müdürü Kaya, denize boşaltılan atık suların kanalizasyon suyu olmadığını öne sürdü ve şunları söyledi: "Boşaltılan su, tesislerin ön tarafındaki yolda biriken sular. İGDAŞ bir kazı yapıyor. Sarı kum bu sulara karışarak rögarlara doluyor. O nedenle akan su bulanık geliyor. Kanalizasyon sistemimiz, biraz ilerimizdeki Baltalimanı Deresi'ne bağlı."

Denize boşaltılmaz
İSKİ yetkilileri ise kanalizasyon sistemi yok diye atık suların denize boşaltılamayacağını vurguluyor ve "Kanalizasyon olmadığı yerlerde atıksular için fosseptik çukurları açılır. Sular burada toplanır. Çukur doldukça vidanjörlerle boşaltılır" diyor. Yetkililer, bölgenin atık sularını kollektöre bağlayacak kanalizasyon çalışmalarının yakında tamamlanacağını söylüyor.




YAŞAM

Yazarlar