Yemek Soya Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

Soya Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır?

26.08.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Soya, faydaları olduğu kadar zararları ile de dikkat çeken besinler arasında yer alır. Özellikle de meme kanseri geçirmiş olan kişilerin bu ürünü kullanırken dikkat etmesi gereken soya bitkisi, 13 asırdır varlığını sürdürüyor. Soya, aynı zamanda kalp dostu ve protein kaynağı olarak bilinir. Soya yağı nasıl yapılır ve nerelerde kullanılır sizler için derledik.

Soya Yağı Nasıl Yapılır Ve Nerelerde Kullanılır

Soya fasulyesi, Asya mutfağının temel yapı taşını oluşturur. Soya fasulyesinin ana vatanı, Anavatanı Doğu ve Orta Asya olan ve M.Ö 11. yüzyıl civarında Çin’in kuzeyinde bir kültür bitkisi olarak getirildiği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Soya Yağı Nasıl Yapılır ve Nerelerde Kullanılır?

Soya fasulyesi yağı, kırık fasulyeleri çeşitli çözücülerle ısıl işleme tabi tutarak soya fasulyesinden elde edilen yenilebilir bir çeşit bitkisel yağdır. Ham soya yağının, yenilebilir hale gelmesi için harmanlanması ve rafine edilmesi gerekir. Soya fasulyesi yağı, bitkisel kökenli bir yağ olduğu için kolesterol içermez. Soya yağı, anksiyete ve saç dökülmesine oldukça faydalıdır. Aynı zamanda cildi besler ve güzelleştirir. Soya yağı, yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılır. Aynı zamanda cildi UVB ışınlarından ve serbest radikallerden kaynaklanan iltihaplardan korur. Soya yağı şu alanlarda sıkça kullanılır;

Boya

Reçine

Çevre dostu böcek ilaçları

Plastik maddeler 

Haberin Devamı

Sabun

Makyaj malzemeleri

Yiyecek ve içecekler

Yağlayıcılar ve biyodizel,

Mayonez ve barbekü soslarının hazırlanmasında,

Yüksek miktarda yağ isteyen kızartmalarda,

Kraker, ekmek, gofret gibi gıdalarda kullanılır.

Yazarlar