Sağlık Sperm Kalitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler Ve Yenilmesi Gereken Besinler Nelerdir?

Sperm Kalitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler Ve Yenilmesi Gereken Besinler Nelerdir?

20.03.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

Çocuk sahibi olmak ve mutlu bir yuvada yaşam sürmek, her yetişkinin hayalidir. Dünyaya çocuk getirmek ve gebe olmak için sperm kalitesini artırmak oldukça önemlidir. Uzun yıllar çocuk sahibi olamayan kişiler sperm kalitesinin artması için hangi besinleri tüketmesi gerektiğini bilmek istiyor. Sperm kalitesini arttırmak adına gerekli tüm bilgileri derledik.

Sperm Kalitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler Ve Yenilmesi Gereken Besinler Nelerdir

Sperm kalitesini ciddi anlamda artırmak adına yapılması gereken en önemli işlem, cinsellik sırasında güvenliği ele almaktır. Mümkün oldukça cinsellikte gerekli önlemleri almalı ve tek eşli cinselliğine yönelmek tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Sperm Kalitesini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler ve Yenilmesi Gereken Besinler Nelerdir?

Hamilelik ve doğurganlığın olması için sperm kalitesinin artması gerekiyor. Sperm kalitesi veya sağlıklı spermin oluşması her zaman net şekilde belli değildir. Spermin kaliteli olmasını belirleyen bazı önemli faktörler bulunmakta ve bunların başında sağlığı, sperm miktarı ile hareketleri gelmektedir. Spermin kaliteli olması için neler yapılması gerektiği ebeveynler arasında büyük bir merak konusu. Sperm kalitesinin artması için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

- Aşırı kilo alımından ve şişmanlıktan kaçının. Yapılan pek çok farklı araştırmalar sonucunda aşırı kilolu olmanın sperm hareketlerini kısıtladığı ve sperm sayısını olumsuz etkilediği görülmektedir. Bu nedenle gebelik için aşırı kilolardan kurtulmaya dikkat edin.

Haberin Devamı

- Güvenli cinselliği tercih edin. Cinsel yolla bulaşan pek çok farklı hastalıklar ile birlikte enfeksiyonlar, günümüzde kısırlığın oluşmasının en temel nedenlerinin başında geliyor. Bu nedenle cinsellik sırasında kondom ürünlerini tercih edin ve önlemlerinizi almaya dikkat edin. Cinsellik için çok eşlilik değil de tek bir kişi ile ilişki içinde kalmaya dikkat edin.

- Sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Bolca sebze ve meyve tüketmek, sperm kalitesinin artmasında oldukça etkilidir.

- Stresten uzak durun. Aşırı stres, sperm üretimi için gerekli olan hormonların etkilenmesine yol açabilmektedir.

- Gün içerisinde bolca hareket etmeye dikkat edin. 

 Sperm artırmak adına tüketilmesi gereken bazı besinler bulunmakta ve o besinler şu şekilde sıralanmaktadır:

 - Kırmızı Et

 - Ispanak

 - Keçiboynuzu

 - Balık

 - Ceviz

 - Nar

 - Sarımsak

 - Yumurta

 - Bitter Çikolata

 - Muz

Yazarlar