Püf Noktası Sultan Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Sultan Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

28.07.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Günümüzde çok sayıda çay çeşidi bulunmaktadır. Bu çayların her birinin birbirinden farklı özelliği ve yararı bulunmaktadır. Çeşitli özelliklere sahip olan çaylardan bir tanesi de sultan çayıdır. Sizin için sultan çayı içmenin faydalarının neler olduğunu ve neye iyi geldiğini derledik.

Sultan Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir

 Sultan çayı pek çok baharatın ve bitkinin karışımından elde edilen bir çay çeşididir. Sultan çayı içerdiği bitkiler sayesinde çok sayıda faydayı bünyesinde barındırmaktadır.

Haberin Devamı

 Sultan Çayının İçeriğinde Hangi Bitkiler Bulunur?

 Sultan çayının içeriğinde 14 çeşit bitki ve baharat bulunmaktadır. Bu bitkilerden birkaç tanesi şunlardır;

Tarçın kabuğu

Havlıcan

Zencefil

Yeni bahar

Karabiber

Karanfil

Ihlamur

Kuşburnu

Defne yaprağı

Papatya

Yasemin

Adaçayı

Zerdeçal

Kekik

Şeklinde ifade edilmektedir.

 Sultan Çayının Faydaları Nelerdir?

 Sultan çayının çok sayıda faydası bulunmaktadır. İlk olarak sultan çayının öksürüğü kestiği ve nefesi açtığı bilinmektedir. Bununla bitlikte ruhsal sıkıntıların yaşanması durumunda rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahip olmaktadır. Karın ve baş ağrılarına oldukça iyi gelmektedir. Tansiyonu ve kolesterolü dengeleyen bir özelliğe sahip olmaktadır. Sultan çayı aynı zamanda mide bulantısını gidermektedir. Sindirimde faydalıdır ve sindirimin kolay bir şekilde gerçekleşmesini desteklemektedir.

Haberin Devamı

 Sultan Çayı Neye İyi Gelir?

 Sultan çayı özellikle soğuk algınlığına ve gribe iyi gelmektedir. Bununla beraber mide rahatsızlıklarına, gaz sancılarına ve ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Astımı olan kişilerin mevcut sıkıntılarının hafifletilmesinde sultan çayının içilmesi tavsiye edilmektedir. Aşırı gaz birikimi durumunu engellemektedir. Artrit ağrısını azaltmaktadır. Ayrıca bu çay kilo verme sürecini de büyük ölçüde desteklemektedir.

Yazarlar