Evcil Hayvan Sülün Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Sülün Kuşu Nedir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

25.10.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde pek çok farklı kuş türü bulunmaktadır. Özellikle farklı özellikleri olan bu kuşların yaşayış şekilleri de birbirlerinden farklı olabilir. Sülün kuşları da fiziksel ve yapısal özellikleri ile ön plana çıkar. Sülün kuşu nedir? Kısaca özellikleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Sülün Kuşu Nedir Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Sülün kuşu genellikle fiziksel özellikleri nedeni ile pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Uzun kuyrukları olan sülün kuşları genel olarak derin bir vücuda sahip olan kanatlı bir kuş türü olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

Sülün Kuşu Nedir?

Kuşlar arasında en farklı türlerden birisi de sülün kuşudur. Sülün kuşu uzun kuyruklu ve derin vücutlu bir kuş türüdür. Küçük bir başa sahip olan sülün kuşu uzun bir boya sahiptir. En bilinenleri de bayağı sülündür. Sülün kuşları doğal alanlarda yaşamasının yanı sıra soylarının devam ettirilmesi için çiftliklerde de yetiştirilebilir. Sülün kuşlarının türleri her geçen gün azalmaktadır. Bu kapsamda sülün kuşlarının neslinin korunması için de çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Sülün kuşları genel olarak orman kenarları ile ağaçlık bazı yerlerde yaşamaktadırlar. Sülün kuşları genellikle çalılık ve sulak alanlarda yaşarlar.

Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Sülün kuşlarının kendilerine has bazı özellikleri bulunmaktadır. Bayağı sülünlerin dişileri ve erkekleri farklıdır. Sülün kuşları genellikle parlak renkli ve uzun kuyrukludur. Dişilerin ise tüyleri çok parlak değildir. Erkek sülün kuşlarının tüyleri çok daha parlaktır. Erkek sülün kuşları daha süslü ve gösterişlidir. Erkek sülün kuşlarının gözlerinin etrafında çıplak ve koyu kırmızı renkler bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Sülün Kuşları Nasıl Beslenir?

Sülün kuşları hem bitkisel hem de hayvansal besinler tüketebilirler. Sülün kuşlarının besin kaynakları çok fazladır. Kuşlar genel olarak bitki tohumları, meyveler ve tahılları tüketirler. Ayrıca sülün kuşları sinekler, solucanlar ve sinekler yerler. Sülün kuşları kolaylıkla besin bulabilir.

Yazarlar