Yaşam Sümsük Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

Sümsük Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

28.10.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Yabani kuşlar arasında bulunan sümsük kuşları kendilerine has dış özellikleriyle bilinmektedir. Sümsük kuşu ayakları renkli ve perdeli olan bir kuş olarak yabani ortamlarda yaşamaktadır. Sümsük kuşları yumurtalarının açık mavi ve mavi tonlarında olduğu görülmektedir. Sümsük kuşu nedir? Özellikleri nelerdir ve nerelerde yaşar sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Sümsük Kuşu Nedir, Nerede Yaşar Özellikleri Nelerdir

Sümsük kuşları aynı familyada birden çok çeşit olabilen yabani kuşlardır. 

Haberin Devamı

 Sümsük Kuşu Nedir? 

 Sümsük kuşu diğer adı sula veya maruz cinslerine ait deniz kıyılarında yaşayan ve balıklar ile beslenen kuşlardır. Kendilerine has özellikleri bulunan sümsük kuşları denizin 1 metre kadar derinine dalarak avlanabilmektedirler. 

 Sümsük Kuşları Nerede Yaşar? 

 Sümsük kuşları yabani kuşlar olarak bilinmesine rağmen deniz kenarlarında yaşayan canlılardır. Fiziksel özellikleri ve yapıları diğer kuşlar gibi olmayıp su içerisine dalabilmek için kanatları ve bacakları buna göre oluşmuştur. Deniz kıyılarında ve deniz yakınlarında yaşamalarını sürdürmektedirler. 

 Sümsük Kuşu Özellikleri Nelerdir? 

 Sümsük kuşu özellikleri arasında ayaklarının perdeli ve mavi renkli ayaklara sahip olan kuş olarak bilinmektedir. Sümsük kuşları yapıları diğer yabani kuşlardan farklı olarak suyun içerisine dalıp avlanmaya elverişli olmaktadır. Sümsük kuşları suya dalma esnasında gagaları üzerinde bulunan nefes almak için gagalarının bir kısmı aşağıya doğru eğik olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Sümsük kuşları tropikal iklime sahip bölgelerde yaşamlarını sürdürmektedirler. Yumurtaları iki adet olup genel olarak yumurta rengi de mavi tonlarında olmaktadır. Sümsük kuşlarının yumurtalarından yavrularının çıkma zamanına yakın yumurtalarını ayaklarındaki perdelerde tutarak bekletmektedirler. Yumurtadan çıkan yavru sümsük kuşları ise tüysüz olarak ortaya çıkmakta zamanla tüyleri olgunlaşarak çıkmaktadır. 

 Sümsük kuşları familyalarına göre sadece deniz kıyısında yaşayan veya sadece kıyıda yaşayan çeşitlere ayrılmaktadır. Sümsük kuşları yavrularına güçlü olanı diğerini öldürdüğü ve tek olarak kaldığı bilinmektedir. 

Yazarlar