Estetik Takma Tırnak Nasıl Takılır, Nasıl Çıkarılır? Takma Tırnak Yapıştırıcısı Yokken Nasıl Takılır?

Takma Tırnak Nasıl Takılır, Nasıl Çıkarılır? Takma Tırnak Yapıştırıcısı Yokken Nasıl Takılır?

14.04.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Güzellik ve estetik, geçmişten günümüze kadar hem kadınları hem erkekleri ilgilendiren bir konu olmuştur. Yaşadığımız yüzyılda da güzellik için kullanılan değişik yöntem ve teknikler farklı bir boyuta ulaşmıştır. Öyle ki kişisel bakım için birçok teknolojik yöntem ve mekân bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de Takma tırnak tekniğidir. Takma tırnak nasıl takılır, nasıl çıkarılır? Takma tırnak yapıştırıcısı yokken nasıl takılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Takma Tırnak Nasıl Takılır, Nasıl Çıkarılır Takma Tırnak Yapıştırıcısı Yokken Nasıl Takılır

El ve tırnak bakımı çoğu kişi için önem arz etmektedir. Bu bakım sadece dış çevre için değil kişisel mutluluk içinde sık sık yapılmaktadır. Tırnak bakımı konusunda ise pek çok malzeme ve teknik vardır. Çoğunlukla kendi tırnaklarımız üzerinde işlem yapmak istesek de bazen takma tırnağa ihtiyaç duyarız.

Haberin Devamı

 Takma Tırnak Nasıl Takılır?

Kolay kırılan hassas yapılı tırnaklara sahip bayanlar için takma tırnak yöntemi çok kullanışlı bulunmaktadır. Değişik renk ve desenler, istenilen uzunluğa göre ayarlanabilmesi nedeniyle de tercih edilebilmektedir. Takma tırnak yönteminin çıktığı ilk zamanlarda sadece özel günler için tercih edilirken günümüzde günlük kullanım içinde yaptırılabilmektedir. Birçok güzellik merkezinde takma tırnak takılabiliyorken kendiniz evde de bu işlemi çok basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Takma tırnak şu aşamalarla takılır;

Tercih edilen desen ve şekildeki takma tırnak, törpü ve yapıştırıcı temin edilir.

İsteğe göre şeffaf tercih edilerek renklendirme ve deseni kendiniz uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kendi tırnaklarımızı törpüleyerek eski oje atıklarından arındırılır.

Tırnaklarınızın her birisi için uygun olan tırnak ayarlanır.

Yapıştırıcı takma olan tırnağa damlatılır.

Çok beklemeden yapıştırıcı dökülmüş olan yapay tırnak elinizdeki tırnağın tam üzerine getirilerek yapıştırılır.

Bu tırnağın tutması için 60 saniye bastırılır.

Bütün tırnaklar yapıştıktan sonra törpülenerek kullanıma hazır hale getirilmiş olur.Takma Tırnak Nasıl Çıkarılır?

Takma tırnakları kullanan kişiler bir süre sonra çıkarmak isteyebilirler. Bu durumda çıkarma işlemi şu şekilde gerçekleştirilir; elinizi yakmayacak şekilde sıcak su hazırlanır, tırnaklar bu suya batırılarak 10 dakika kadar beklenir, kenarlarından tutularak tırnaklar hafifçe kaldırılır, ardından kendi tırnaklarınızı temizleyerek krem uygulanır.

Yapıştırıcı Olmadan Takma Tırnak Nasıl Takılır?

Uygulaması ve ulaşılabilirliğinin kolay olması nedeniyle genelde takma tırnak yapıştırıcıları kullanılır. Ancak yapıştırıcı olmadan takma tırnak takmak mümkündür. Bunun için ev yapımı tutkallar yapılabildiği takma tırnak bantları da kullanılabilmektedir. Ancak ev yapımı yapıştırıcı hazırlarken dikkatli olmakta fayda vardır.

Yazarlar