Editörün Seçtikleri Tatilde ne okunur?

Tatilde ne okunur?

22.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tatilde ne okunur?

Tatilde ne okunur

Yaşasın tatil geldi! Önlük, çanta ve daha birçok şeyden okullar açılana kadar kurtuldunuz. Tatilde de vazgeçemeyeceğimiz tek şey ise kitaplarımız!


SONUNDA tatil geldi. Doya doya dinleneceğiniz, denize girip yüzeceğiniz, bol bol oynayacağınız, bisiklet turları yapacağınız bir yaz tatili yaşayacaksınız. Çocuk bahçeleri, deniz kıyıları, tüm oyun alanları sizleri bekliyor. Geç yatıp, geç kalkacaksınız. Koca bir yaz tatilini gönlünüzce geçireceksiniz. Az şey mi bunlar? Sizleri gören büyükler, kıskanmamak için kendilerini zor tutacaklar. Karnesinde zayıf notu olanlar biraz buruk bir tatil yaşayacaklar. Ama çok üzülmesinler, sıkı bir çalışmayla tüm zayıf notlarını düzelteceklerinden eminiz.
"Kitapları unuttunuz!" diye söylenmeye başladınız değil mi? Hayır unutmadık. İşte tüm tatil boyunca elinizden düşürmeyeceğiniz kitap ve dergilerin listesi: Doğan Kitap'tan çıkan AD Yayınları, Milliyet Kitapları, Hürriyet Kitapları, Milliyet Egmond Kitapları sizler için yepyeni tatil kitapları hazırladı. Hem de her yaştaki çocuklar için...

* Milliyet Kardeş / Çocuk dünyasını tarihsel ve güncel olarak ele alıp değerlendiren; nitelikli resim ve öykülerle eğiten dergi. Çocukların geleceğin paryak yıldızı olmaları için uzman eğitimciler, usta yazar ve çizerler bu dergide.
* Yoyo / Türk yazar - çizer ve uzmanların hazırladığı bulmaca - çözmece dergisi. 5 - 10 yaş grubu çocuklar için.
* Şirinler / Şirinler'in serüvenleriyle, oyun ve bilmecelerle, her sayıda karton oyun maketleriyle çocukları bilimsel olarak eğiten, eğlendiren ve yeteneklerini geliştiren dergi.
* Bugs Bunny ve Arkadaşları / Çizgi dünyasının en sevilen kahramanları, çocukların en yakın arkadaşı olan bu dergide.
* Ufaklık / Ufaklıkların dev dergisi. El becerilerini ve yaratıcılığı geliştiren köşelerle okuma sevgisi aşılayan çizgi romanlarla dopdolu bir dergi.
* Power Rangers / Süper kahramanların süper dergisi. Birbirinden güzel armağanlar, çizgi öyküler, power bulmacalar...
* Star Wars - Yıldız Savaşları / Yıldız Savaşçıları'nın inanılmaz maceraları. Uzay gemileri, robotlar ve ilginç yaratıklarla dolu bambaşka bir evren.
* Casper / Sevimli Hayalet! Birbirinden eğlenceli maceralar ve sürpriz armağanlar.
* Garfield / Çılgın Kedi'ninin çılgın maceraları. Süper çizgi romanlar, olağanüstü oyunlar ve doyasıya eğlence...
* Mask / Dünyanın en çılgın kahramanı Maske'nin nefes kesen maceraları.
* Herkül / Dünyanın en güçlü kahramanının kötülüklerle savaşı.

* Red Kit / Yediden yetmişe hepimizin sevdiği çizgi kahramanın birbirinden ilginç maceraları.

* Bu dizide, sizler için hazırlanmış yeni kitaplar var: Tembel Tenekeler Takımı, Zıpırsal Bilmeceler, Zıpırmatik Bilmeceler, Hormonlu Zıpır Bilmeceler, Kahraman Süvariler, Kayıp Ülkenin Çocuğu, Korkulu Bir Gün, Müzik Satan Çocuklar, Problemli Apartman Çocuğu, Bir Gök Dolusu Güvercin, Anadolu Efsanaleri, Sihirli Pabuçlar 1 ve 2, Yeni Zıpır Bilmeceler, Dinozopor Bilmeceler, Zıpırsal Bilmeceler, Gözüboynuz ile İziyaldız, Sincap, Gözlüklü Zıpır Bilmeceler, Mega Zıpır Bilmeceler, Zip Zop Zup.

* Çiçekler, Evcil Hayvanlar, Meyveler, Renkler, Sebzeler, Yabanıl Hayvanlar.

* Batık Define, Mezardaki Mumya, Uzay Canavarı Gorga, Sevgili Robotum, Dinozorların Günü, Kervan Yolculuğu, İmdat Küçülüyorum, Cadılar Oteli, Issız Adada, Hayaletli Ev.

* Büyük boy / Yaramaz Ardıçkuşu, Şamatacı Şirin, Hayalci Şirin'in Kayboluşu, Güldeki Balık. Küçük boy / Uyuyan Pasta, Şirin'in Trompeti, Büyülü Su, Büyücü Cadı, Şirine'nin Bahar Temizliği, Köstebek Hamdi, Sakar'ın Başı Dertte, Kedi Köpek Kavgası, Zehirli Mantar, Yeşil Canavar.

* Esrarengiz Mesaj, Kayıp Oyuncak Ayının Esrarı. Çıkartmalı kitaplar / Gargield Okula Gidiyor, Garfield Sihirbaz, Garfield Tatilde, Garfield Cankurtaran.

* Tam 23 kitaptan oluşan dev seri / Hikaye Kitabı, Çocuk Hikayeleri, Film Senaryosu, Bunny Jordan'la Karşılaşınca, İllüzyon Kitapları, Boyama ve Oyun Kitapları, Dergi.

* 12 kitaptan oluşan ve Bugs Buny kitapları. Okumaya yeni başlayanlar için.

* Bu dizi, dünyaca ünlü iki yayınevinin kitaplarından oluşuyor. Pestalozzi ve Victoria Hause. 17 kitaptan oluşan ve her birinde birbirinden güzel orijinal oyuncaklar olan kitaplar. Çocuklara hayvanları tanıtıyor ve onların tüm özelliklerini öğretiyor. Tabii öykülerle.

* Zagor, Dylan Dog, Nathan Never, Matin Mystere. Önümüzdeki ay da bu diziye Teks eklenecek.

Yazarlar