Püf Noktası Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır? Bütün Tavuk Düdüklüde Kaç Saatte Pişer?

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır? Bütün Tavuk Düdüklüde Kaç Saatte Pişer?

11.12.2020 - 13:09 | Son Güncellenme:

En sağlıklı ve en çok tüketilen besin kaynakları arasında tavuk gelir. Beyaz et olarak da bilinen tavuk pişirme yöntemi açısından süresi büyük bir öneme sahiptir. Peki, tavuk kaç dakikada haşlanır? Bütün tavuk düdüklüde kaç saatte pişer? İşte bu konuda merak edilenler.

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır Bütün Tavuk Düdüklüde Kaç Saatte Pişer

 Aslına bakılırsa düdüklüde tavuk haşlamak oldukça kolay bir yöntemdir. Sadece belli başlı bazı basit unsurlara dikkat etmek yeterlidir. Özellikle sağlıklı ve kaliteli üretim altında hazırlanmış olan tavukları temin etmek en önemli husustur. Tabii bunun dışında süresi sağlıklı ve lezzetli şekilde tavuğu tükete bilmek için büyük öneme sahiptir.

Haberin Devamı

 Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

 Merak edilen konular içerisinde tavuğun kaç dakikada haşlanacağıdır. Klasik düdüklü tencere kullanılmak suretiyle tavuk ocakta orta derecede haşlanır. Bu noktada tavuğun haşlanma süresi yeni tavuğun ağırlığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak genel itibariyle ortalama 15 ile 30 dakika içerisinde haşlandığını söylemek mümkün. Bu doğrultuda tavuğunuzun ağırlığına bakarak bu süreler içerisinde haşlayabilirsiniz. Bu süre aynı zamanda 35 veya en fazla 40 dakikaya kadar çıkabilir. Ancak bu durumu 2500 gram kadar ağırlığa sahip bir tavuk için geçerlidir. Bu ağırlığını altındaki tavuklar en fazla yarım saat içerisinde haşlanır.

 Bütün Tavuk Düdüklüde Kaç Saatte Pişer?

Haberin Devamı

 Tavuk eğer bozuktan çıkarılacak ise mutlaka öncelikle buzunun çözülmesinde dikkat edilmelidir. Bu sayede hem lezzetli hem de içeriğindeki besin değerlerinin kaybı yaşanmaz. Bu doğrultuda tavuk düdüklü tencerede yaklaşık olarak 25 dakika içerisinde pişer. Tabii bu durum düdüklü tencere de geçerlidir. Eğer normal bir tencere üzerinden pişirmek isteniyor ise o vakit yaklaşık 45 veya 50 dakika kadar pişirmek gerekir.

 Ağırlıklarına Göre Düdüklüde Tavuk Haşlama Süreleri 

 Ağırlıklarına bağlı olarak düdüklüde tavuk haşlama sureleri değişkenlik gösterebilir. Buna dikkat etmek suretiyle daha sağlıklı ve lezzetli bir tavuk haşlayabilir ve sunum yapabilirsiniz.

 - 1000 gram ağırlığındaki tavuk 15 dakikada pişer.

 - 1100 gram ağırlığındaki tavuk 17 dakikada pişer.

 - 1200 gram ağırlığındaki tavuk 18 dakikada pişer.

 - 1300 gram ağırlığındaki tavuk 20 dakikada pişer.

 - 1400 gram ağırlığındaki tavuk 21 dakikada pişer.

 - 1500 gram ağırlığındaki tavuk 23 dakikada pişer.

 - 1600 gram ağırlığındaki tavuk 24 dakikada pişer.

 Bu şekilde 2500 grama kadar dakika dakika artış göstermek suretiyle tavuk düdüklü tencerede haşlanabilir.

 

Yazarlar