Editörün Seçtikleri Tedavi kurbanı

Tedavi kurbanı

12.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tedavi kurbanı

Tedavi kurbanı


Kızına yanlış diyet uygulanan anne validen yardım istedi: "Yavrumun kanında D3 vitamini aşırı azaldı. İki bacağı kırıldı, büyümesi durdu. Tedavi ettirecek paramız yok"


       İzmir Valiliği'nin düzenlediği Halk Günü'ne katılan Nadide Başaran (40), kızı Füsun Başaran'ın (8) yanlış diyet tedavisi sonucu büyümesinin durduğu ve iki ayağının kırıldığını bildirererek yardım istedi.
       Füsun'un 1996'da ishal teşhisiyle Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldığını ifade eden Nadide Hanım, "Hastanede, kızıma buğdaya karşı alerjisi olduğu gerekçisiyle diyet uygulaması başlatıldı. Daha sonra yanlış diyet uygulandığı anlaşıldı. Kanındaki D3 vitamini, uygulanan diyet sonucu aşırı derecede azalmış. Bunun sonucunda iki bacağı da kırıldı. Şu anda hormon hücreleri çok az çalışıyor ve boyu uzamıyor" dedi.
       Uygulanan yanlış tedavi sonucu kızının artık yürüyemediğini belirten çaresiz anne, "Kızımın iyileşmesi için Hacettepe Hastanesi'nde tedavi görmesi gerekiyor. Ama paramız yok" diyerek validen yardım istedi. Gerekli yardımın yapılacağını belirten İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu ise Füsun'un öncelikle incelemeye alınacağını söyledi.

Yazarlar