Yaşam Teknoloji kadınların ilgi odağı haline geldi

Teknoloji kadınların ilgi odağı haline geldi

03.03.2016 - 18:06 | Son Güncellenme:

Teknoloji artık hayatımızın merkezine oturmuşken sadece erkeklerin ilgi odağı olmaktan çıktı. Artık kadınlar da erkekler kadar teknolojiye meraklı.

Teknoloji kadınların ilgi odağı haline geldi

Eskiden teknolojiyle tek ilişkileri beyaz eşyalar ve elektrikli mutfak aletleri olan annelerimiz dahi artık akıllı telefonlarında Candy Crush oynuyor, arkadaşlarıyla sosyal ağlarda mesajlaşıyor ya da en umulmadık anlarda bize görüntülü konuşma talebi yollayabiliyorlar.

Haberin Devamı

Hal böyle olunca da geçmişte çoğu zaman erkekler tarafından "teknoloji özürlü" olarak adlandırılan kadınlar artık, teknolojiye yön verir hale geldiler.

İş hayatında erkeklere göre daha düzenli, disiplinli ve aşırı detaycı olmaları nedeniyle , teknoloji sektöründe de kadın liderleri artık en üst kademelerde görüyoruz. Yıllarca Google'ın arkasındaki gizli güç olarak nitelendirilen bugün Yahoo'yu başarıyla yöneten CEO Marissa Mayer. IBM'in CEO'su Virginia Rometty, şirketin ilk kadın CEO'su. Sheryl Sandberg, Facebook'un global çapta operasyonlarını yürüten dahi kadın, pek çoğuna göre Zuckerberg'un dev başarısının sırrı.

Ülkemizde de Intel ve Vodafone'dan sonra Dell, HTC, Fujitsu, Apple, Yota Devices gibi teknoloji devlerinde de Türkiye operasyonları artık kadınlara emanet.

Haberin Devamı

KADINLAR DAHA FAZLA PARA HARCIYOR

Erkeklerin teknolojiye kadınlardan daha meraklı olduğu gerçeği hala geçerliliğini korusa da teknolojinin kadınların da kalbini fethettiğini söylesek yanlış olmaz. Bunun en güzel örneği ise kadınların teknolojik cihazlara erkeklerden daha fazla para harcamaya başlaması. Evet, kadınlar erkekler kadar fazla cihaz almıyor olabilir; ancak ipad, iphone ve fotoğraf makinesi gibi pahalı teknolojik cihazları tercih ediyorlar. Kadınlar için, giyim kozmetik ve güzellik dışında farklı, ortak alışveriş ve ilgi alanları da yaratan internet, teknolojiyi de uniseks hatta cinsiyetsiz bir hale getirdi. Böylelikle oyun konsolları, HD TV'ler, ses teknolojileri ve dj ekipmanları da erkek oyuncağı olmaktan çıktı diyebiliriz.

İş hayatında başarılı bir kadın olmak yeterince zorlu ve yorucu, fakat mesaiden sonra başka bir mesai de onları evlerinde bekliyor.

Teknoloji kadınların ilgi odağı haline geldi
KAHVENİZİ HAZIRLAYAN BİR SİSTEM!

Hem iş hayatında hem de evde çok fazla sorumluluk sahibi olan kadınlar için teknolojinin bize kazandırdığı yeni kolaylık "akıllı ev sistemleri" iyi birer asistan olabilir. Sabah uyanmadan kahvenizi hazırlayan, çocuklar eve gelmeden evi ısıtan, siz yokken bile tablet ya da telefonunuzdan onları takip edebileceğiniz bir ev düşünün.

Haberin Devamı

Böyle işleri akıllı eve bırakarak ailenize daha fazla vakit ayıranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Akıllı evin sunduğu kolaylıklar sayesinde ailesiyle geçireceği zamanı daha kaliteli ve keyifli kılmak eskisi kadar pahalı da değil.

Bu uzun ama detaylı giriş kısmından sonra, pratikte işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek için ülkemizin en eski ve kendini en hızlı yenileyen firmalarının başında gelen Activo firmasına söz vermek daha doğru olacak sanırım.

NE İSTİYORLAR İYİ BİLİYORUZ

Activo Kurucu Ortağı Yüksel Savaşoğlu, “Akıllı ev ülkemizde yeni bir kavram olduğu için, başta temkinli yaklaşanlar olabiliyor . Düşünülenin aksine aslında akıllı evin sadece ışıkları uzaktan açıp kapamak ya da güvenlik kameralarıyla evde yokken evinizi izlemek olmadığını anlatınca insanların ilgisini çekmeyi başarıyoruz. Dile kolay 20 yıldır sektörün içindeyiz ve böyle olunca da ülke insanının neleri isteyip-istemediğini çok iyi biliyoruz”diyor.

TUBİTAK projelerinden faydalanarak enerji verimliliği konusunda da uzun süredir Ar-Ge çalışmaları yapan Activo’nun dümenindeki Savaşoğlu, “Teknoloji uzmanlık alanımız. Modüler sistemlerin entegresi de artık bizim için sıradan bir iş. Uzman olduğumuz bir diğer konu da artık eminiz ki kadın ne istiyorsa, evde o uygulama yapılıyor. Çünkü teknolojiyi onlar daha çok kullanıyor, daha aşinalar ve daha çok takip ediyorlar. İşin şakası bir yana, kadınlar karar veriyor, erkekler ödemeyi yapıyor” şeklinde açıklıyor.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ HERKES TARAFINDAN KULLANILABİLMELİ

Bu sıcak muhabbetin sonunda direkt olarak soruyoruz: Siz tam olarak ne yapıyorsunuz? Cevap hazır: “Activo olarak biz akıllı evin fonksiyonelliğine odaklanırken eğlence tarafını da gözardı etmiyoruz . Kurduğumuz çok odalı müzik ve sinema sistemlerini, tüm müzik ve film arşivinizi tek merkezden kontrol edip, evinizin her yerinden erişebileceğiniz şekilde kurguluyoruz. Tasarladığımız sistemi , spotify soundcloud tunein ve benzeri internet üzerinden yayın yapan müzik servislerinizdeki hesaplarınızla da senkronluyoruz. Böylece evin neresinde olursanız olun müziğiniz sizi takip ediyor ve eğlenceyi asla kaçırmıyorsunuz. Ayrıca spotify'da hazırladığımız değişik konseptlerlerdeki listelerimizi de dileyen müşterilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü biz teknolojinin herkes tarafından keyifle kullanılabilir olmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Devir değişti. Kablo sarmalı azaldı, kumandaların tümü tek bir ana kumandaya tanımlandı, teknolojiye uzak değil bizzat teknolojiyi yöneten kadınlar ihtiyaçları ile sektörün itici gücü olmaya başladı. Kadınlar neye soyunsa o iş güzelleşiyor, şimdi sıra teknolojik asistanların olduğu evlerde!

Yazarlar