Evcil Hayvan Teleskop Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Teleskop Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

İlginç görünümleri ile akvaryumlarda beslenen balık çeşitlerinden biri de teleskop balıkları olmaktadır. Kafalarının iki yanında bulunan iri gözleri ile bu balıklar dikkatleri üzerine çekmektedir. Japon balıklarının bir çeşidi olan teleskop balıkları akvaryumlarda sıklıkla beslenen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, teleskop balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, teleskop balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli ayrıntılar.

Teleskop Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Teleskop balıkları hassas gözlere sahip oldukları için bu balıkların bakımı yapılırken dikkatli olunması gerekmektedir.

Teleskop Balığı Nedir?

Teleskop balıkları iri gözlerinden dolayı görüşü iyi olmayan ve fazla aydınlığı sevmeyen bir balık türü olmaktadır. Bu balıklar akvaryumlarda orta ve alt kısımlarda dolaşmaktadırlar. Oldukça yavaş yüzen teleskop balıklarının yem yediklerinden emin olunması gerekmektedir. Yavaş hareket eden bu balıklar çok hızlı olan balık türleri ile aynı ortamda bulundurulmaması gerekmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Teleskop balıklarının ana vatanı Çin ve Japonya olarak belirtilmektedir. Akvaryum ortamında diğer balıklarla barış içinde yaşayan bu balıklar oldukça obur oldukları için verilen yemin hepsini yemektedirler. Bu nedenle bu balıkların beslenirken dikkat edilmesi gerekmektedir. Ortalama ömürleri yaklaşık olarak 10 ve 15 sene olarak belirtilen teleskop balıkları turuncu, siyah, lacivert ve benekli renklere sahip bir görüntüde olmaktadır. Bu balıkları diğer Japon balıklarından ayıran en önemli husus gözleri olmaktadır. Bu nedenle bu balıklar hassas bir bakım gerektirmektedir.

 

Yazarlar